Actorul Ștefan Bouroșu a fost găsit mort în locuința sa, duminica, de către tatăl său. Acesta s-a stins la vârsta de 32 de ani. A jucat în spectacolele Oscar și Tanti RozO poveste foarte simplă, Violența, o istorie de dragoste, Chirița în provincie și altele. Actorul a fost găsit de tatăl său cu mâinile legate la spate în apartamentul pe care îl închiria.

Acest caz m-a revoltat. Consider că polițiștii dau dovadă de lene și iresponsabilitate când afirmă că actorul s-a sinucis.

Oamenii legii susțin că acesta a murit sufocat. Într-un comunicat, aceștia menționează:

„Actualmente este examinată versiunea de suicid. În cadrul cercetării la fața locului,  s-a constatat că ambele uși erau încuiate pe interior, cu cheia în yală, geamurile la fel fiind închise. Salvatorii de la IGSU au deblocat ușile în prezența tatălui victimei. Medicul legist, examinând la fața locului cadavrul, nu a depistat urme de moarte violentă. Urmează să fie efectuată expertiza medico-legală”.

Aș vrea să înțeleg cum un om care a fost găsit cu mâinile la spate putea să se sinucidă? Versiunea expusă de poliție dă dovadă de lene și incompetență. Să acuzi pe cineva că s-a sinucis, fără a avea dovezi convingătoare, mi se pare o palmă dată părinților și memoriei actorului.

Poliția a stabilit că bărbatul locuia singur și nu au fost identificate urme de pătrundere în locuință și nici amprente străine. Medicul curant a declarat că tânărul suferea de depresie.

Un alt gest de iresponsabilitate din partea poliției e faptul că aceștia consideră că dacă o persoană suferă de depresie, atunci trebuie să califice cazul ca suicid. Transmit un mesaj greșit. Oamenii care suferă de depresie trebuie ajutați! Presupunerea poliției cu privire la cazul actorului nu face decât să alimenteze niște stereotipuri despre oamenii care suferă de depresie. Depresia e o boală groaznică, care te mănâncă din interior. Datorită terapiei și medicamentelor, oamenii depresivi pot depăși momentul. Credeți-mă, știu ce e depresia și știu ce urme lasă. Din acest motiv, sunt revoltată de concluzia polițiștilor. Aceștia trebuia să declare că actorul s-a sinucis când au dovezi care nu ridică o mulțime de semne de întrebare. Să spui că o persoană care suferea de depresie s-a sinucis transmite un mesaj eronat celor care trec prin starea dată și care, din păcate, nu văd altă soluție.

Aș vrea ca poliția să-și facă treaba și să investigheze cazul. Să vorbească cu cei apropiați, să afle dacă Ștefan nu a avut conflicte cu anumite persoane. Nu vi se pare ciudat și suspect că a fost găsit cu mâinile legate la spate?

Puțini dintre noi se simt protejați de polițiști. Puțini dintre noi avem încredere în aceștia. Însă un gram de responsabilitate ar trebui să aibă și ei. Ar trebui să-și facă treaba pentru care sunt plătiți din bani publici și să afle adevărul, nu să presupună.

Drum lin, Ștefan. Sper că adevărul va prevala.

Distribuie articolul: