Ministra Sănătății, Ala Nemerenco, susține aplicarea unor măsuri drastice pentru lucrătorii din sistemul medical care își cresc veniturile personale în detrimentul suferinței și problemelor oamenilor. Această reacție vine după perchezițiile efectuate de ofițerii CNA la Spitalul Raional Orhei, unde șefa secției consultative și un medic narcolog sunt investigați pentru cel puțin 15 cazuri de corupție. „Dacă suferiți de cleptomanie, plecați din sistem și nu distrugeți imaginea profesioniștilor care muncesc cu dăruire”, a declarat Ala Nemerenco.

„Am transmis nenumărate mesaje anticorupție pentru lucrătorii sistemului medical. Mulți s-au făcut a nu le auzi și și-au continuat „munca asiduă” la creșterea veniturilor personale din contul durerii și problemelor oamenilor. Pentru ei vor fi aplicate soluții de shok și mulțumim colegilor de la CNA, care în ultimul timp sunt foarte buni pe domeniul sănătate, ajutându-ne la consolidarea capacităților sistemului de sănătate și transformarea lui în unul integru.

Unii care au fost azi scuturați la SR Orhei, nu cedează visului de a ajunge iar în fotolii de director. Le-aș recomanda să-și dea demisia singuri, să ne ușureze munca.
Dezideratul ministerului rămâne același pentru toți – toleranță zero față de corupție. Vom investi în continuare în creșteri de salariu, indemnizații și alte politici monetare motivaționale, vom asigura cu echipamente moderne și îmbunătăți condițiile de infrastructură. Repet – încetați să vă mai băgați în buzunarele cetățenilor. Plecați din sistem dacă suferiți de cleptomanie. Nu distrugeți imaginea atâtor buni, minunați profesioniști care muncesc cu dăruire în sistem”, a scris Ala Nemerenco.

Distribuie articolul: