Fermierii au blocat punctul de acces spre vama Leușeni în semn de protest, reclamând lipsa dialogului din partea Guvernului. Aceștia își exprimă regretul pentru neplăcerile create cetățenilor și afacerilor locale, subliniind că sunt într-o situație de disperare, scrie tv8.

 

În consecință, Poliția de Frontieră a anunțat că drumul către PTF Leușeni-Albița este blocat începând cu ora 12:15, recomandând călătorilor să utilizeze alte puncte de trecere a frontierei, cum ar fi Sculeni, Leova sau Costești.

În contrast, fermierii au explicat pentru TV8 că au recurs la aceste acțiuni din cauza “refuzului dialogului din partea Guvernului”. Protestatarii își exprimă regretele pentru “disconfortul cauzat oamenilor și agenților economici, dar sunt complet disperați”.

De asemenea, agricultorii au făcut o solicitare către călători de a evita trecerea prin vama Leușeni. “Rugăm reprezentanții Serviciului Vamal și Ministerului Afacerilor Interne să redirecționeze traficul și să coordoneze acest lucru cu partea română. Agricultorii nu au altă soluție”, au subliniat reprezentanții protestatarilor.

Distribuie articolul: