În doar câteva ore, flăcările au mistuit munca lor de-o viață. Este vorba despre o familie cu  trei copii din comuna Prepelița, raionul Sângerei. Ei au rămas fără acoperiș deasupra capului.

Incendiul a izbucnit ieri seara, iar flăcările erau atât de puternice încât pompierii nu au reușit să salveze nimic, transmit cei de la tvn.md.

Când a izbucnit incendiul, Olga și cei trei copiii ai săi se aflau la mama ei, cu care locuiesc în aceeași gospodărie.

Veșca Ana, bunica: „Nimic nu am salvat. Îmbrăcăminte, încălțăminte… Absolut totul a ars. Iată toate rechizitele, cărți, caiete educaționale. Tot absolut. Noi eram la mine. Toți stăteam la masă. Nu ne-am așteptat la așa ceva, noi stăteam toți la masă”.

Potrivit informațiilor preliminare, flăcările au izbucnit din cauza unui scurtcircuit. Veșca Ana, bunica: „De la lumină. Mi-au spus că de la lumină. Ei focul nici nu l-au aprins. Au aprins dimineața și au decis că îl vor aprinde seara mai târziu, deja când copiii stau în casă”.

Focul a pornit din camera unde dormea Olga cu băiatul cel mic. În doar câteva ore, familia a pierdut tot ce a agonisit o viață. Femeia nu a reușit să salveze nici măcar actele.

Parasca Olga, mama: „Televizor, frigider, totul a ars. Totul a ars. Mașină de spălat automată, bucătărie.  Nimic nu a rămas”. Acum Olga și cei trei copii dorm la mama ei. Pe două paturi mici se înghesuie toți cei cinci membri ai familiei. Parasca Olga, mama: „Eu pe podea, ei vor dormi pe pat. Ce să fac? Mulțumesc lui Dumnezeu că copiii sunt sănătoși”.

Potrivit vecinilor, flacăra era atât de puternică încât a fost nevoie de intervenția a două autospeciale.

„Ardea tare, nu mai aveai ce salva. Poate a fi lumea bună și conștientă să dea câte o mână de ajutor, cât de puțin. Când este unul singur, e mai greu să strângi, dar când este mână de la mână, e mai ușor”, a declarat una dintre vecine. 

Familia are nevoie de ajutor de orice fel. Mobilier, haine, îmbrăcăminte, rechizite și materiale de construcție. Cei care vor să doneze ceva pot apela numărul de telefon: 069 941 453.

 

Distribuie articolul: