Dacă vrei să impresionezi cu o prăjitură delicioasă și aspectuoasă, atunci ai nimerit la locul potrivit. Astăzi, vom împărtăși secretul pentru a prepara o prăjitură cu foi pufoase și o cremă bogată de cacao și rahat turcesc. Această rețetă va face ca desertul tău să fie vedeta oricărei mese festive sau a unui simplu răsfăț culinar în familie.

Ingrediente pentru foi:

 • 1 pahar cu smântână
 • 1 pahar cu ulei
 • 1 pahar cu zahăr
 • 4 ouă întregi
 • o linguriță de amoniac stins cu oțet
 • Făină cât cuprinde pentru a obține un aluat potrivit pentru întins cu sucitorul.

Ingrediente pentru cremă:

 • 2 linguri de cacao
 • 1 1/2 kg de rahat turcesc
 • 2 lămâi mici
 • 1 pachet de margarină sau unt.

Mod de preparare:

Pentru foi:

 1. Începem prin a pregăti aluatul pentru foi. Într-un bol mare, amestecăm smântâna, uleiul, zahărul și ouăle întregi. Folosim un mixer sau un tel pentru a obține o compoziție omogenă.
 2. Adăugăm lingurița de amoniac stins cu oțet și începem să adăugăm făină treptat. Continuăm să amestecăm până când obținem un aluat moale, dar care nu se lipește de mâini. Cantitatea exactă de făină poate varia în funcție de umiditatea ambientală, deci adăugați făină treptat și opriți-vă atunci când obțineți consistența dorită.
 3. Divizăm aluatul în mai multe părți egale, pentru a pregăti foi subțiri. Pe o suprafață presărată cu făină, întindem fiecare bucată de aluat în foi subțiri, folosind un sucitor. Asigurați-vă că fiecare foaie are aceeași grosime pentru o coacere uniformă.
 4. Coacem fiecare foaie în cuptorul preîncălzit la 180°C timp de aproximativ 10-12 minute sau până când devin aurii. Repetăm acest proces pentru toate bucățile de aluat. După coacere, lăsăm foile să se răcească complet.

Pentru cremă:

 1. Într-un castron mare, punem margarina sau untul și îl topim la foc mic. Apoi, adăugăm cacaoa și amestecăm bine până la omogenizare.
 2. Adăugăm rahatul tăiat în bucăți mici și amestecăm până când se topește și se încorporează bine în compoziție.
 3. Stoarcem sucul de la cele două lămâi mici și îl adăugăm în amestecul de ciocolată și rahat. Continuăm să amestecăm până obținem o cremă fină și omogenă.

Asamblare:

 1. Pe un platou sau o tavă, așezăm o foaie de aluat și o îmbibăm cu zeamă de lămâie sau apă, pentru a o menține pufoasă.
 2. Adăugăm un strat generos de cremă de cacao și rahat și acoperim cu o altă foaie. Continuăm acest proces până când toate foile sunt folosite, asigurându-ne că stratul superior este de cremă.
 3. Lăsăm prăjitura să se odihnească pentru câteva ore sau peste noapte pentru a se înmuia și pentru ca aromele să se îmbine armonios.

Cu această rețetă simplă, dar spectaculoasă, vei obține o prăjitură cu foi pufoase și o cremă delicioasă de cacao și rahat, care va cuceri inimile tuturor celor care o gustă. Poți decora prăjitura cu ciocolată rasă sau nucă de cocos pentru un aspect adițional impresionant. Savurați fiecare felie a acestei prăjituri minunate alături de cei dragi, pentru a aduce un strop de dulce în momentele speciale din viața voastră. Poftă bună!

Distribuie articolul: