Filmul documentar „Reîntoarcerea” este cel care i-a adus regizorului moldovean unul din cele 4 trofee „Gagara de Aur”. Acesta este cel de-al doilea premiu câștigat de Dumitru Grosei în această lună.

Trofeul „Gagara de Aur”, câștigat de regizorul moldovean Dumitru Grosei este pentru secțiunea „Cel mai bun film de autor”, o secțiune foarte prestigioasă care premiază filmele cu cel mai mare potențial artistic și cu o viziune inedită. Este vorba despre cea de a XXIII-a ediție a Festivalului Internațional de Film și TV „To save and preserve” din Khanty-Mansiysk, Rusia, care s-a desfășurat în perioada 2 – 7 iunie 2019,

*Gagara –  în română cufundarul polar, pasăre mitică a poporului Mansi.

„Reîntoarcerea”

Acesta este cel de-al doilea premiu câștigat de Dumitru Grosei în această lună. Recent, el a mai câștigat premiul pentru „Cel mai bun scenariu” cu proiectul cinematografic Ionel și Maricica la International Film Festival Golden Frame din Kharkov, Ucraina.

Totodată amintim că anul acesta, filmele lui Dumitru Grosei: „Călărași – un ținut la poarta raiului”, „Cadoul”, „Today Artist”, „Tonight taxist”, „Dante cafe” și „Ecouri”, au mai fost selectate și la alte 25 de Festivaluri din toată lumea (SUA, Canada, Grecia, Rusia, Italia, Franța, Germania, Belorusia, Bosnia-Herzegovina, Marea Britanie, India, etc.).

Vezi momentul în care regizorul Dumitru Grosei își ridică trofeul:

SURSA

Distribuie articolul: