Inga Dobraș are 23 ani, s-a născut în Ucraina, a locuit în Hâncești, după care s-a mutat la Chișinău. Și-a făcut studiile la facultatea de jurnalism. A muncit jumătate de an la un post tv nou pe atunci, Moldova Sport, în calitate de co-prezentatoare și reporter. A mai lucrat și la JurnalTV, realiza reportaje pentru o emisiune matinală. Urmărind biografia ei, relatată pe scurt, înțelegem că nu are studii în design. Daaar....

_75B1471
„De mică mi-am dorit să am propria colecție de haine, însă mi-am realizat visul abia acum. Totul a început foarte spontan, aflându-mă peste hotare am cumpărat stofă și am zis hai să încerc. După ce am realizat prima rochie, am înțeles că pot crea și altceva. În curînd voi deschide un show-room, unde fiecare femeie își va găsi ținuta potrită.”
_75B1525
„Nu am studii în designer, dar asta nu contează în momentul în care ai idei și inspirație. În primul rând îmi schițez în minte modelul de haină pe care îl vreau. Am avut norocul să întâlnesc o croitoreasă care să mă înțeleagă din prima. Ținutele mele pentru colecția „Summer emotions”, lansată recent, s-au cusut într-un mic atelier. Televiziunea a fost o școală bună pentru mine, dar în curând îmi deschid show-room-ul de aceea îmi investesc tot timpul în el”, ne-a povestit Inga.
_75B1456
Așa cum ne sugerează titlul colecției „Summer Emotions”, ținutele se cer a fi purtate în această vară. Și pentru că e cald, Inga a ales culori pastelate: mov pal, roz pal, albastru, verde.
„Pe lângă haine pentru femei, am creat și rochițe pentru fetițe de la 2 la 6 ani. Am vrut să fie deosebite de aceea am adăugat dantelă și flori. Pentru că cei mici preferă și nuanțe mai aprinse am cusut câteva ținute pe placul lor. Am lansat 14 ținute dar în colecție sunt 20. Am ales să confecționez atât vestimentații casual, cât și clasice. Nasturii sunt elemente definitorii în unele ținute, acestea sunt frumoase și completează haina.”
_75B1452
Ținutele sunt reținute, foarte cuminți. Predomină sacourile și pantalonii.
„Am creat ceea ce mă reprezintă în totalitate. Simplitatea e cheia eleganței spunea Coco Chanel, iar creațiile mele sunt foarte feminine și minimaliste. Pe viitor mi-am propus să realizez ceva spectaculos și ieșit din tipare. Visul meu cel mai mare e să creez rochii prêt-a-porter, dar întâi de toate îmi doresc ca Brandul meu să devină cunoscut nu doar în Moldova, dar și peste hotarele ei.”

Distribuie articolul: