Un cuplu de moldoveni, care a locuit în Italia timp de mulți ani, a decis să se întoarcă acasă pentru a celebra o nuntă cu totul specială. Tinerii au optat pentru o atmosferă specifică anilor ’90, desfășurată într-un cort, respectând tradițiile, conform informațiilor transmise deștiri.md.

Mireasa, Irina Munteanu, a împărtășit în emisiunea „TeleMagazin” povestea deciziei lor, cum s-a desfășurat organizarea evenimentului, impresiile lor și dificultățile întâlnite înaintea nunții.

Totul vine de la părinți și de la educația pe care am primit-o de acasă. Trăim într-o lume mică, cu foarte multe tradiții care se uită pe an ce trece, așa că am decis să încercăm, mai ales că avem totul la îndemână”, mărturisește tânăra.

Irina a menționat că primul pas pe care l-au făcut ea și soțul ei, Ion, a fost să caute nași: „Prima noastră acțiune a fost să căutăm nași”.

O provocare mai mare a fost găsirea unui cort: „Au fost mari bătăi de cap, deoarece trebuia să găsești un cort pe măsură, ca să încapă toți cei 100 de invitați. Noi l-am comandat online în Italia și de acolo l-am trimis acasă prin rutieră. Decorul a fost făcut la comandă. Să faci o nuntă acasă nu este atât de ușor cum cred alții. Noi am făcut totul singuri, cu mâinile noastre. Am adus de la vecini mese, scaune, s-a implicat toată lumea”, povestește Irina.

Cuplul a respectat toate tradițiile specifice nunților tradiționale, precum spălarea mâinilor nașilor, prezentarea colacului miresei și jocul cu găina.

Am păstrat și tradiția de sărutat al celor patru pâini sfințite, atunci când intri ca noră în casă trebuie să le săruți. Mulți uită și de închinatul în fața părinților. Noi ne-am închinat și ne-am cerut iertare de la părinți. Multe tradiții sunt uitate”, recunoaște Irina.

În ceea ce privește cheltuielile pentru o astfel de nuntă, tânăra a menționat că au investit mai mult decât ar fi costat organizarea evenimentului într-un restaurant.

Acasă a trebuit să cumpărăm orice măruntaie. Noi am cheltuit în jur de 180.000 de lei”, spune Irina.

Vezi cum a arătat una dintre cele mai importante zile pentru cuplul.

 

Distribuie articolul: