Consumul rezonabil a atins un nou nivel: o pizzerie se va deschide în San Francisco, unde pizza va fi preparată din deșeuri alimentare – fructe și legume „urâte”, lapte în exces de la ferme și deșeuri de cereale.

În 2021, pizzeria Shuggie’s Trash Pie & Natural Wine se va deschide în orașul american San Francisco, care va servi pizza făcută din deșeuri alimentare. Deșeurile alimentare se referă la fructele și legumele „urâte” care nu ajung de obicei pe rafturi, excesul de lapte de la ferme și subproduse, cum ar fi morcovul, deșeuri de cereale și alte ingrediente care sunt aruncate.

Potrivit autorilor proiectului, David Murphy și Kayla Abe, pizza lor nu va avea un gust diferit de cea obișnuită. Cu această inițiativă, Murphy și Abe speră să reducă la minimum risipa de alimente și să ajute fermierii locali. „Vrem să găsim o modalitate de a folosi fiecare produs, fără a arunca ceva. Industria noastră suferă de această problemă de foarte mult timp. În restaurantele de ultimă generație, mâncarea este tăiată pentru a arăta atractiv, ceea ce reprezintă o risipă uriașă de deșeuri”, spune Murphy.

Murphy și Abe au fondat anterior Ugly Pickle Co. („Murături urâte”), care creează murături și condimente din materii prime „necorespunzătoare”.

Sursă: glamour.ru