Se pare că în Rusia examenul poate fi susținut doar de cei care își doresc acest lucru, nu va fi ceva obligatoriu, iar cauza acestei decizii este lipsa hârtiei.

Serghei Mironov, liderul partidului din Rusia „Справедливая Россия – За Правду”, a propus ca examenul de stat (n.r. ЕГЭ) din acest an să fie susținut voluntar doar de cei care doresc acest lucru. Motivul este deficitul hârtiei de birou. Despre aceasta a scris Mironov pe canalul său de Telegram.

„Nu-i hârtie – nu-i examen.” Mironov a numit acest examen drept „cel mai mare blestem al învățământului rusesc”, și a cerut ca această situație a deficitului de hârtie să fie folosită drept oportunitate pentru a elimina treptat examenul.

Foto: observatorul

„Lipsa hârtiei de birou va duce la agravarea situației în ceea ce privește susținerea examenului, iar după aceea se va complica și admiterea absolvenților la universități. Pentru a reduce «gradul de tensiune», propun anul acesta să facem examenul voluntar, și să desfășurăm o campanie de admitere pe baza rezultatelor examenelor obișnuite”, menționează acesta.

Potrivit lui Mironov, situația cu deficitul de hârtie în instituțiile de învățământ continuă să se agraveze: „Ministerele regionale ale educației și departamentele municipale ale educației nu o pot cumpăra la prețuri mari. În același timp, oficialii nu au putut veni cu opțiuni pentru o ieșire din această situație”, spune Serghei Mironov.

De la sfârșitul lunii februarie, multe companii occidentale și-au anunțat retragerea sau suspendarea activităților în Rusia. Acest lucru a fost făcut, printre altele, de marii furnizori de hârtie – Stora Enso, UPM, Sappi și Arctic Paper.

Sursa: diez

Trăim vremuri grele și îți aducem informații vitale oră de oră. Ajută-ne să rezistăm. Fii alături de jurnalismul de calitate și noi te vom răsplăti cu cele mai noi știri!
Donează pe Patreon ca să putem continua activitatea portalului mediatic ea.md.

Distribuie articolul: