Organizația Internațională a Muncii va acorda trei granturi în valoare de 6.000 de dolari fiecare pentru a facilita deschiderea primelor creșe de tip familial la domiciliu. În precedență, 27 de persoane au participat la ateliere de instruire în furnizarea acestui tip de servicii alternative de îngrijire a copiilor, desfășurate în cursul anului trecut, conform informațiilor furnizate de Știri.md.

Ceremonia de acordare a diplomelor de participare la instruire, împreună cu granturile acordate celor mai bune planuri de afaceri, este programată pentru vineri, 16 februarie, la ora 15:00, la Centrul de Conferințe Summit Events, situat pe strada Tighina, nr. 49/3.

Această inițiativă este parte a sprijinului acordat de Ministerul Muncii și Protecției Sociale pentru implementarea Programului Național de servicii alternative de îngrijire a copiilor cu vârsta de până la trei ani și este realizată în colaborare cu Asociația Femeilor Antreprenoare din Moldova și Street Child Moldova.

Serviciul a fost introdus pentru a răspunde nevoii existente în Republica Moldova, unde doar 15% dintre copiii cu vârsta de până la trei ani beneficiază de locuri în instituțiile de învățământ preșcolar.

Datorită lipsei de servicii alternative de îngrijire a copiilor cu vârsta de până la trei ani, 53,6% din populația Republicii Moldova, în special femeile cu vârste cuprinse între 25 și 34 de ani, sunt inactive din punct de vedere profesional din cauza obligațiilor familiale.

Distribuie articolul: