Premieră pentru Republica Moldova în sectorul turistic. În țara noastră, pentru prima dată, va fi lansată platforma SmartGuide, proiect implementat de Agenția de Investiții „Invest Moldova”, Ministerul Culturii al Republicii Moldova, și partenerul secundar ANTREC Moldova, prin susținerea UNDP Cehia.

SmartGuide reprezintă o platformă digitală, care transformă fiecare dispozitiv într-un ghid personal de călătorie, unde fiecare turist devine un adevărat explorator. Proiectul va sprijini atragerea mai multor turiști să viziteze Moldova, contribuind substanțial la descoperirea meleagurilor pline de istorie și cultură, aidoma cum au fost promovate destinații precum Elveția, Cehia, Singapore, Kârgâzstan, și altele.
La momentul actual, platforma deține peste 500 de destinații și este utilizată de 500 de mii de călători, astfel Republica Moldova are oportunitatea să fie recunoscută pe o platformă internațională cu o vizibilitate extraordinară. Acesta va sprijini dezvoltarea turismului durabil, inspirând turiștii să exploreze ținuturi mai puțin cunoscute, astfel îmbogățindu-i cu povești de la cei mai primitori ghizi locali.
SmartGuide încadrează 500 de ghizi într-o singură aplicație, tururi audio ghidate, hărți offline și itinerarii, unde fiecare explorator poate asculta povești captivante în timp ce admiră drumețiile – un ghid în mai multe limbi audio și text. Călătorii se bucură mai mult de vizita lor: explorează în ritm propriu, fără mulțime; obține recomandări personalizate, și află mai multe ascultând, informează Agenția de Investiții „Invest Moldova”.
Pentru a afla mai multe informații despre succesul platformei digitală SmartGuide, puteți accesa site-ul oficial.