În premieră! Conform diez.md, pe drumurile din Republica Moldova se fac noi schimbări. Este vorba despre montarea  atenuatoarelor de impact de tip „Demfer”. Acum pasagerii vehiculelor vor fi mai protejați. 

Așadar, Administrația de Stat a Drumurilor (ASD) anunță că în Republica Moldova sunt montate atenuatoare de impact de tip „Demfer” pe drumul național R3 Chişinău – Hânceşti – Cimişlia – Basarabeasca – frontiera cu Ucraina , km11 și pe drumul R6 Chișinău – Orhei – Bălți, km 26+300.

Ce este sistemul „Demfer”? 

Atenuatorii de impact se montează pe sectoarele de drum cu risc crescut de producere a coliziunilor frontale ale autovehiculelor. Scopul este protejarea pasagerilor vehiculelor, în momentul părăsirii drumului și ciocnirii cu un obiect rigid aflat în afara părții carosabile.

Sistemul nou „Demfer” este proiectat cu scopul de a absorbi treptat energia cinetică a vehiculului, în momentul coliziunii, determinând, astfel, o oprire controlată, care poate duce la evitarea ciocnirii cu obstacolul, menținând în același timp o cantitate limitată de decelerație asupra ocupanților vehiculului.

Sursa: Diez.md

 

Distribuie articolul: