Putem spunem că în România iarna e în toi. Potrivit Agerpres, salvamontiştii sibieni le recomandă turiştilor care ajung la Bâlea Lac, la peste 2.000 de metri altitudine în munţii Făgăraş, să folosească un echipament de iarnă, stratul de zăpadă a ajuns la 16 centimetri în zonă, potrivit meteorologilor.

„Având în vedere temperaturile scăzute din ultima perioadă, precum şi intensificarea precipitaţiilor din zona montană, vă recomandăm să vă informaţi despre starea vremii înainte de a porni la drum şi să vă echipaţi corespunzător. Momentan la altitudini de 2.000 de metri există un strat consistent de zăpadă“, a anunţat şeful Salvamont Sibiu, Dan Popescu. 

Turiştii care ajung în zona Bâlea au nevoie de geci împotriva vântului, pelerină de ploaie, lanternă, sticlă de apă, baton energizant. De asemenea, sunt utile o baterie externă pentru telefon şi aplicaţiile SALVAMONT şi „Anii Drumeţiei” instalate pe mobil.La altitudini de peste 1.600 de metri vă sfătuim să folosiţi echipament adecvat sezonului de iarnă şi să aveţi în rucsac următoarele lucruri: o geacă împotriva vântului, o bluză călduroasă şi o pelerină de ploaie; folie de supravieţuire; lanternă frontală; baterie externă pentru telefon sau să economisiţi bateria telefonului; o sticlă de apă şi baton energizant.

De asemenea, în Carpați au fost înregistrate până la 80 cm de zăpadă.

Distribuie articolul: