Primarul capitalei, Ion Ceban a anunțat că în capitală vor apărea puncte suplimentare de testare la COVID-19. Potrivit lui Ceban  scopul este de a evita aglomerațiile în policlinici, în contextul în care în ultimele zile numărul persoanelor care solicită să se testeze la COVID a crescut foarte mult. 

„Primăria Chișinău va apela la Ministerul de Interne cu solicitarea de a amplasa corturi care se încălzesc și sunt în dotarea IGSU pe lângă toate Instituțiile de Asistență Primară (AMT-uri și Centrele Medicilor de Familie).

Corturile vor fi amenajate de municipalitate ca puncte suplimentare de testare. Astfel, fluxul de oameni va trece mult mai rapid și vor fi evitate rândurile de așteptare pentru adulți și copii.

Am convocat celula de criză împreună cu Direcția Generală Asistență Medicală și Sociala și managerii instituțiilor medicale pentru planificarea și realizarea acțiunilor emergente de acordare a asistenței medicale în situația curentă de criză sanitară.

Instituțiile de asistență medicală primară vor avea o comunicare și informare extinsă către populație cu referire asistența medicală, punctele de testare.

Vor fi suplinite numerele de telefoane și personalul din registraturile medicale din fiecare AMT, CMF-uri unde se va oferi informația necesară pacienților”, se arată într-un mesaj publicat pe edilul capitalei.

Distribuie articolul: