Dacă ești unul dintre acei oameni care și-au dorit întotdeauna să înființeze o afacere online, dar nu au idee despre cum și de unde să înceapă, atunci articolul dat este pentru tine!

Astăzi există o mulțime de instrumente pe care le poți utiliza pentru a construi o afacere online, care face munca tehnică mult mai ușoară decât a fost în trecut. În plus, poți locui în oricare colț al lumii, îți poți organiza singur programul și poți lucra cât de mult sau de puțin vrei, în funcție de cât de mult, și de repede îți dorești să crească afacerea ta. De asemenea, nu ai nevoie de experiență de business, pentru că este un mediu, cu adevărat, democrat pentru antreprenoriat. Și, cel mai bun lucru dintre toate este că, spre deosebire de un alte tipuri de business, în majoritatea cazurilor nu ai nevoie de un capital financiar de pornire.

Am pregătit pentru tine câteva idei de afaceri online cu care poți produce bani.

  • Blogging

Dacă ai o pasiune sau un interes pentru un anumit subiect, poți începe să faci bani cu un blog. Îți poți construi propriul blog gratuit, sau îți poți face propriul site și îți poți securiza hosting-ul la un preț mic, lucru recomandabil, deoarece multe site-uri gratis restricționează ceea ce poți spune sau face, inclusiv încasările din publicitate. Aici, probabil, te vei gândi că ai nevoie de ceva cunoștințe de programare. Nu e neapărat.

Ai putea crede că blogging-ul este doar despre scris, însă scrisul este doar pentru început. Poți posta fotografii, video și linkuri către alte site-uri, sau poți republica știri, și alte articole. Orice este posibil, atâta timp cât are legătură cu nișa ta. Cheia este să-ți dorești să publici conținut original, care să ajungă la audiența ta țintă și să o faci în mod regulat. Aceasta este cea mai bună modalitate pentru a fi clasat în motoarele de căutare și pentru a interacționa cu audiența ta.

Cum poți face bani din blog? Aplicând la Google AdSense: vei primi un cod pe care îl pui pe site-ul tău și astfel, ori de câte ori cineva accesează o reclamă ce apare din Google pe site-ul tău, tu primești bani în cont. Nu mulți, dar se adună. Mai apoi, poți primi bani din Blog Ad Networks, din partea altor rețele diferite de Google, care postează bannere pe site-ul tău, pentru care tu ești plătit.

  • Canal pe YouTube

Ai urmărit în ultima vreme Youtube? Bineînțeles! Acesta este unul dintre cele mai populare site-uri din lume, cu peste 1 miliard de vizitatori, ce urmăresc sute de milioane de ore de video în fiecare zi.

Cum poți să faci bani din Youtube? Pe scurt, trebuie să-ți faci un cont de Youtube, pe care să încarci conținut video. Cu cât este mai bun și cu cât este mai vizionat, cu atât primești mai mulți bani. Pornirea unui canal de YouTube este o activitate cu risc și costuri reduse. Tot de ce ai nevoie este o cameră foto bună și poți începe să creezi conținut. După ce ai câștigat suficient de mulți urmăritori, poți să-ți monetizezi videoclipurile prin activarea Google Adsense, care pune reclame peste videoclipurile tale.

Teoretic, nu ai nevoie de mare investiție, însă, după ce vei afla cum merg treburile, îți vei dori să investești în echipament tehnic de calitate. Din păcate, banii nu vin foarte ușor, dar, dacă ești creativ, poți deveni milionar.

  • Un website despre un subiect care te interesează

Crearea unui website este, probabil, cel mai ușor mod de a face bani online. Cum în ultimii ani trendul imobiliar în orașele mari pare să se îndrepte spre periferii, automat și numărul persoanelor care dețin grădini este tot mai mare, o idee ar fi să creezi un site dedicat grădinăritului. Poți importa produse de care au nevoie toți cei care vor să aibă o curte îngrijită – scule manuale, echipamente de tăiat iarba sau de udat, îngrășăminte etc., pe care apoi să le comercializezi. Or, cu timpul, odată ce site-ul devine tot mai cunoscut, poți introduce și plante, pe care să le vinzi online.

Atenție însă, când ai un site, trebuie să furnizezi întotdeauna informații valoroase. Oamenii caută soluții pe internet, deci, dacă vei oferi soluții și informații utile pentru cititorii tăi, vei fi răsplătit cu mai mult trafic și cu mai mulți bani. Pe măsură ce crește traficul, urcă și valoarea site-ului tău.

  • Magazin online

Unele idei de afaceri online, pot fi pornite imediat, fără a avea nevoie de altceva decât o adresă de e-mail. Un magazin online, pe de altă parte, va necesita câteva lucruri: un site web, un domeniu și un bun furnizor de gazduire web.

Adevărul este că nu este ușor să-ți deschizi un magazin online. Există o mulțime de pași, pe care trebuie să îi urmezi, dar și decizii de luat, toate la momentul potrivit. Sfatul nostru este să te gândești în primul rând la produse, care rezolvă o problemă actuală.

De asemenea, poți urmări trendurile. Cum poți știi care din ele este potrivit pentru tine? Aici trebuie să te ocupi de analiza pieței, pentru a vedea dacă există cerere pentru produsele respective. Poți analiza trendurile din rețelele de socializare sau poți folosi unealta Google Keyword Planner, ce arată volumul de căutări pe Google. O altă metodă de a înțelege trendurile este să faci evaluarea concurenților, pentru a-ți valida ideea: încearcă să înțelegi ce metode de comunicare folosesc, ce bugete au, cât de multă muncă depun aceștia și cât de populari sunt.

Numele pe care îl vei folosi pentru afacerea ta, dar și pentru domeniul site-ului sunt foarte importante. Cel mai bine prind numele scurte și atrăgătoare, care sunt ușor de scris și de citit. Încearcă, pe cât e posibil, să folosești titluri sonore, pentru a te diferenția de competiție. De asemenea, nu uita să cauți pe Google numele ales, pentru a fi sigur că nu este folosit deja de altcineva.

Începutul va fi întotdeauna mai greu, iar noi sperăm ca aceste sfaturi să te ajute în acest demers și să îți ofere un punct de plecare.

Ne rămâne doar să-ți urăm succes și să îți amintim că, atunci e vorba de afaceri pe online, ar trebui să iei în calcul din start optimizarea pentru motoarele de căutare (SEO) a conținutului pe care îl generezi, vorbim aici despre descrierea produselor sau a categoriilor de pe site-ul web.

Distribuie articolul: