Cu prețurile într-o continuă ascensiune, comunale tot mai costisitoare, temperaturi tot mai mici și o umiditate ridicată, iernile în Moldova devin tot mai de evitat. Mai ales dacă preferi căldura și lumina soarelui îți face bine. Am compilat, așadar, în cele ce urmează top destinații cu temperatura medie iarna mai mare de 25 de grade!

1. Bali, Indonesia

Despre Bali, supranumita Insulă a Zeilor, se spune că e încărcat cu plăceri pământești. Pe lângă numărul impresionant de turiști care aleg Bali pentru pozele în leagănele suspendate, fluturii multicolori care ți se așază pe umăr, pădurile cu maimuțe prietenoase, foarte multe persoane merg pentru programe de retreat, tratamente de alternativă (medicina lor e foarte diferită de a noastră, totul este altfel abordat), (re)găsirea echilibrului dintre minte, corp și suflet.

Una dintre cele peste 17.000 de insule ecuatoriale din arhipelagul indonezian, Bali este situată în Oceanul Indian, la est de Java. Înconjurată de recifuri de corali, de plajele albe din sud şi de cele cu nisip negru din nord şi apus, Bali este una dintre cele mai mari atracţii ale lumii. Varietatea reliefului, dominată de vulcanii activi Batur şi Agung, a culorilor, a miresmelor şi a posibilităţilor de recreere fac din acest loc o destinaţie perfectă pentru oricine, la orice vârstă.

Bali are un climat tropical pe tot parcursul anului, temperatura medie fiind în jurul valorii de 30°C. Există două anotimpuri: uscat, din aprilie până în septembrie și umed, din octombrie până în martie.

Plantațiile de orez, cascadele, versanții vulcanilor, sporturile pe apă, plajele cu nisip auriu si cele cu nisip negru volcanic, sunt doar câteva din „capcanele” care uimesc vizitatorii. Mâncarea de bază în Bali, ca în mai toată Asia, este orezul. Nasi goreng, adică orezul prăjit, este considerat a fi mâncarea naţională a Indoneziei. Se mănâncă alături de pui sau fructe de mare. O altă mâncare de bază este mie goreng, ce înlocuieşte orezul cu ţăiţeii prăijiţi. Soto ayam este o supă foarte bună cu ou şi alte legume, plus mirodeniile specifice regiunii. Pentru iubitorii de carne în toate zonele este ușor de găsit sate (satay), adică bucăţi de carne pe beţe de bambus, care constituie o mâncare extrem de populară. Toate aceste pe lângă raiul de fructe exotice, care pot fi cumpărate chiar din grădinile localnicilor.

2. Zanzibar, Tanzania

Zanzibarul este una dintre cele mai extravagante destinații de vacanță. Dacă ești o persoană dornică de confort, lux și condiții de maximă specialitate, Zanzibarul este ceea ce ți s-ar potrivi. Plajele calde, păturile cu baldachine, briza mării, te vor face să nu-ți mai dorești să pleci vreodată de acolo. Nimic nu este mai plăcut, decât să fii pe plajă, într-un pat cu baldachin și să bei un cocktail delicios. Grație climei calde, vei putea merge într-o asemenea destinație în orice perioadă a anului.

Un nisip fin și de culoare albă, iar apa… apa e cristalină, cu o culoare de nedescris. Zanzibarul mai impresionează și prin fenomenele naturale, deosebit de remarcate: fluxurile și refluxurile, care puteau să retragă apa și la o distanță de 500 metri, este o priveliște minunată.

Tanzania găzduiește animale mari, cum ar fi: elefanți, lei, leoparzi, bivoli și rinoceri. Țara are două parcuri naționale foarte populare – Parcul Național adăpostește vulcanul emblematic, și Parcul Național Serengeti. Tanzania are, de asemenea, o coastă frumoasă și insule uimitoare precum Zanzibar.

3. Phuket, Thailanda

sursă foto: lonelyplanet.com

Țara fructelor exotice și a orhideelor înflorite, Thailanda este una dintre cele mai frumoase și exclusiviste destinații de vacanță. Aceasta este una dintre acele destinații, pe care proaspăt căsătoriții le aleg pentru luna de miere. Cu alte cuvinte, poți alege o asemenea vacanță și te poți bucura de tot confortul. Plajele fine, pădurile tropicale și aerul asiatic, te vor face să-ți prelungești durata stabilită inițial.

4. Male, Maldive

Poziționată în „inima” Oceanului Atlantic, Maldive este un paradis exotic. Se poate spune că este una dintre cele mai vizitate destinații turistice. Datorită plajelor fermecătoare, această stațiune turistică se încadrează printre cele mai apreciate. După o perioadă plină de muncă și de stres, o vacanță în Maldive este exact ceea ce ți-ai dori.

Când îți imaginezi paradisul perfect pe plajă, probabil că îți vin în minte apele turcoaz și plajele strălucitoare cu nisip alb, precum cele pe care le găsești în Maldive. Poți admira palmierii care mărginesc plaja dintr-un bungalou (locuință din lemn) deasupra apei cu acoperiș de paie, iar sub apă, poți explora o altă lume din viața marină.

Aici iarna nu este foarte cald și aerul este confortabil de uscat.

Cerul este senin, iar marea este calmă și caldă.

Distribuie articolul: