Anul 2023 a început la fel de incert ca anii precedenți. Încă mai avem un război la frontieră cu noi, iar schimbările economice pe piață nu sunt dintre cele mai…„fericite”. Cu o inflație de peste 30%, suntem puși în fața unor alegeri destul de complicate, iar dacă ați decis să investiți într-o afacere care să meargă, atunci acest articol vă va fi util. 

Am selectat câteva nișe în care merită să investiți bani și energie în acest an, astfel încât să obțineți profit pe măsură, cu riscuri minime. 

  • Industriile creative

Fie că este vorba despre o agenție de design virtual sau de proiecte digitale, această nișă pare să fie foarte prietenoasă cu oamenii care decid să se lanseze pe piață. În primul rând, nu necesită un capital enorm. În al doilea rând, pot fi practicate aproape de oriunde, ceea ce semnifică faptul că nu ești lipit fizic de o anume locație, ci dimpotrivă există o libertate de mișcare spre orice punct de pe hartă. 

Riscurile sunt prezente, ca în orice business, dar sunt minime, deoarece presupun de cele mai dese ori o ajustare a prețurilor la realități. 

Business concept. Business people discussing the charts and graphs showing the results of their successful teamwork. Selective focus.

  • Științele investiționale

Investițiile la bursă, fonduri de investiții – toate par să ia avânt în acest an, mai ales pentru că nu implică o defalcare imensă de lichidități. Totodată, fiind o știință matematică, această nișă permite calculul indicilor care fluctuează, ceea ce, în linii mari, permite reducerea riscurilor existente.

  • Piața de imobiliare

Piața de imobiliare în Chișinău este una destul de stabilă, în ciuda perioadelor dificile pe care le traversăm. Dimpotrivă, mulți moldoveni procură deja mai repede și mai asumat apartamente sau terenuri, încercând astfel să se asigure financiar pentru ziua de mâine. Plus, poți investi în orașele care sunt în plină dezvoltare, cum ar fi orașelul – port: Vlora, Albania.

Fiind reglementată legal destul de eficient, această nișă prezintă interes pentru investitorii care vor să își deschidă agenții imobiliare sau care vor să lucreze intermediari. 

Avantajele unei afaceri în acest domeniu ar fi:

  • lipsa stocurilor. Să nu uităm lecția pandemică a domeniilor care depind de prezența unor bunuri sau produse perisabile. Aici există imobilul deja construit sau terenul înregistrat la organele de stat și agenția imobiliară nu face altceva decât să intermedieze o anume tranzacție;
  • rapiditatea operațiunilor. Dacă există o procedură prestabilită și un dialog consecvent tranzacțiile se desfășoară rapid.
  • poate fi începută printr-o franciză. Da, este unul dintre domeniile care deja permit francizarea afacerii.

De exemplu, pe piața națională îi puteți găsi pe cei de la RE/MAX, un proiect lider mondial pe piața imobiliară. Acum aveți oportunitatea de a achiziționa franciza proiectului și să investiți într-un business care vă aduce profit și un nume pe piață, printre concurenți.

Distribuie articolul: