Drumul spre brațele mamei este o certitudine pentru majoritatea copiilor. Și e bine că e așa. Totuși, viața nu e mereu despre îndestulare, nu e mereu despre bine și nu e mereu despre scenarii logice. Așa se facă că unii copii, încă din burtă sunt sortiți unei vieți trăite la distanță de cea care le-a dat viață. Cauzele pot fi mai multe, de regulă, însă, este vorba fie de o problemă de sănătate a mamei, fie de lipsa unui loc de trai, fie de mai mulți factori puși laolaltă. În consecință, bebelușii ajung în centrele de plasament, iar de acolo – așteaptă să fie luați în familii de tip parental. 

Totuși, unde este mai bine decât în brațele mamei?

Aceasta este întrebarea pe care și-a pus-o, în mod repetat, Mihaela Belei. Din aceste întrebări rămase fără răspuns a fost creat Centrul Maternal Diaconia, un loc care pe lângă o bucată de pâine și un pat moale, mai oferă speranță, multă speranță. Anual, zece femei aflate în dificultate, zece femei care riscă să fie despărțite de copiii lor, sunt găzduite între pereții acestui Centru.

Acolo au parte de confort, de liniște, de băi calde, de sprijin psihologic și spiritual și de încrederea că ziua de mâine va fi mai bună. Mihaela Belei spune că fiecare dintre beneficiarele Centrului ascund în suflet o mare durere, traume grave, peste care nu orice ar putea trece. Totuși, le admiră pentru puterea cu care merg prin viață, dar și pentru faptul că, indiferent de difucultăți și provocări, ele insistă să-și țină copiii aproape, la distanța unei îmbrățișări.

Pentru că Magia Sărbătorilor de Iarnă este prezentă acum mai mult decât niciodată, proiectul AGORA „Oameni ca tine” vă prezintă povestea Centrului Maternal Diaconia și vă îndeamnă să fiți mai buni.

Vezi 5 idei de implicare:

  • Dăruiește-ți ziua ta de naștere pentru copilașii din Centrul Maternal;
  • Organizează o cină caritabilă și colectează fonduri pentru susținerea centrului;
  • Comandă felicitări de Crăciun speciale;
  • Organizează o colectă în echipă și devină Moș Crăciun pentru copilașii din program;
  • Donează fonduri:

Cu 5400 lei asigurați o lună de asistență complexă pentru un cuplu mamă – copil.

Cu 180 lei oferi o zi de asistenţă.

Donează prin edonaţii, platforma Patreon sau  prin terminalele de plată MMPS și QIWI, Netto Pro, Run Pay.

Oricine poate veni cu propriul aport de imaginaţie în a face bine.

Sursa: AGORA.md