Nu te lăsa dus de val din cauza ploii și frigului de afară. Acest weekend promite să fie unul plin de emoții pozitive. Trei comedii frumoase, te așteaptă la Teatrul Național Eugene Ionesco.

O ZI DIN VIAȚA LUI HELEN

15 octombrie, ora 18:30

O comedie 15+ de Helmut PESCHINA, în regia lui Sergiu CHIRIAC

Monospectacol cu  Tatiana MANOIL

„O ZI DIN VIAȚA LUI HELEN”- este o adaptare după piesa „LAS’ CĂ VEZI TU!” a autorului Austriac Helmut PESCHINA. O istorie banală a unei vieți (ne)trăite, povestită de către o femeie care își sărbătorește aniversarea de șaptezeci de ani. Nu știm exact dacă are într-adevăr șaptezeci de ani, cel puțin asta-i spune celui mai bun prieten, papagalului Kiki care o ajută pe Helen să aranjeze masa de sărbătoare. La ora 21:00 vin oaspeții, întreaga familie Bernstein, pentru că tot ce-i mai frumos în viață este familia, nu? Totuși de ce până la urmă ne ciocnim de cel mai teribil sentiment – singurătatea?

Vă invităm să trăiți o zi din viața lui Helen, urmărind-o ca printr-un microscop chiar în bucătăria apartamentului ei. Cei mai norocoși vor avea  posibilitatea s-o ajute la prepararea unei salate speciale, salata de varză.

Link către bilete.

FIȚI SĂNĂTOS, DOMNULE!

16 octombrie, ora 18:30 

O comedie de Pierre CHESNOT, în regia lui Petru VUTCĂRĂU

Un romancier bogat este răpus de un atac de cord. Testamentul nu a fost încă deschis, iar moștenitorii lacomi și nefericiți dau tonul acestui vodevil pe cât de comic, pe atât de feroce. O menajeră pe cât de inocentă pe atât de hilară, o tânără văduvă care se bucură repede, o fiică căsătorită cu un ginere fals, un vecin care vrea să profite de situație pentru a-și mări apartamentul, un antreprenor de pompe funebre enervat și un bancher sunt toate personaje cinice și amuzante care fac un cerc vesel și interesat în jurul unui sicriu care încă nu a fost închis… cu un mort… care nu este chiar atât de mort!

Distribuția:

 • Louise (menajera) – Iulia BORDEIANU
 • Profesorul Michelle Garron (doctorul) – Stanislav COTROBAI
 • Ludovic Mericourt (om de afaceri) – Laurențiu VUTCĂRĂU
 • Lucy Mericourt (fiica primei soții a lui Boissiere) – Natalia PRODAN
 • Vivian Boissiere (a doua soție a lui Boissiere Monsieur ) – Doina ARVAT
 • Atropos (reprezentantul pompelor funerare) – Anatol GUZIC
 •  Marechal (bancher) – Maxim CHIRIAC

Link către bilete.

ARTA CONVIEȚUIRII

17 octombrie, ora 17:30

O comedie de Yasmina Reza, în regia lui Petru Vutcărău.

Subiectul central este frustrarea vieţii de cuplu. Totul începe în salonul familiei Vallon, unde soseşte cuplul Reille, al căror băiat l-a lovit cu un băț peste față pe Bruno Vallon, lăsându-l fără doi dinți. Începutul conversaţiei dintre părinţi este diplomatic, civilizat, în încercarea de a păstra bunele maniere și respectul reciproc. Treptat însă totul degenerează într-o confruntare agresivă în urma căreia ies la suprafaţă toate nemulţumirile vieţii de cuplu.

Spectacolul este o comedie care vă va face să ieșiți din rutina cotidiană și să revizuiți toate problemele ce țin de arta conviețuirii.

Distribuție:

 • Veronique VALLON –  Doina ARVAT
 • Michel VALLON – Gheorghe PIETRARU
 • Annette REILLE – Natalia PRODAN
 • Alain REILLE – Anatol GUZIC

Durata spectacolului: 120 minute ( fără pauză)

Link către bilete.

Apropo,  anunțăm  toate spectacolele din zilele de duminică vor începe la ora 17:30

Detalii despre spectacol găsiți pe pagina de Facebook: Teatrul Național Eugene Ionesco

Informații despre bilete aflați la casa teatrului (telefon 022-233-833 / 079-233-833) sau online.

Persoanele cu vârsta mai mare de 18 ani care doresc  vină la spectacol vor trebui  prezinte unul din următoarele documente:

 • certificatul de vaccinare împotriva COVID-19, cu schema completă de vaccinare (pe suport de hârtie sau în format digital), valabil după o perioadă de 14 zile de la finalizarea schemei de vaccinare;
 • rezultatul negativ al testului RT-PCR, nu mai vechi de 72 de ore sau al unui test antigen rapid, nu mai vechi de 48 de ore;
 • concluzia medicală ce confirmă  persoana a suportat COVID-19 în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi (6 luni);
 • act confirmativ de prezență a anticorpilor anti-COVID-19, valabil pe durata a 90 de zile de la data efectuării investigației.

Vă așteptăm la Teatrul Național Eugene Ionesco – Locul ideal pentru întâlniri!

Vă promitem că n-o să vă plictisiți. Vă așteptăm la teatru.