În ultimii ani, bijuteriile handmade câștigă tot mai mare teren în fața celor din pietre și metale prețioase. Tot mai multe fashioniste includ accesoriile lucrate manual în ținutele lor, creând outfit-uri rafinate și pline de stil. Bijuteriile din porțelan rece, create de o meșteriță din țara noastră, sunt perfecte pentru a aduce o pată de culoare în sezonul rece. Despre cum să le purtăm corect, căror haine se potrivesc, dar și cât sunt de practice, am aflat chiar de la EA.

Cu Ina Motrescu v-am făcut cunoștință într-un interviu în care v-am prezentat creațiile sale de top – buchetele de mireasă valabile pe viață. În portofoliul său, însă artista handmade are alte zeci de lucrări. Despre coliere, Ina a decis să ne povestească de această dată.

O femeie trebuie să emane energie pozitivă oricând, fie vară, fie iarnă!

Iarna e perioada anului în care sumbrul „se instalează” peste tot, iar noi, femeile, ar trebui să emanăm mereu culoare și bună dispoziție. O soluție ar fi accesorizarea ținutelor de iarnă, care de obicei sunt în nuanțe închise, cu cele mai gingașe și firave plante – florile. Majoritatea colierelor din colecția mea conțin flori, de diverse dimensiuni și forme, iar ceea ce e și mai frumos este că acestea par vii, de parcă numai ce au fost culese.

Ideea colierelor a pornit de la necesitatea de a accesoriza o cămașă

Mereu mi-a plăcut să port cămăși. Ele fiind articolele vestimentare ce oferă o alură bărbătească, mi-am dorit să le pot face mai feminine. Așa am creat colierele ce se poartă la baza gâtului, iar de atunci… port și mai des cămăși. De fapt, aceste bijuterii pot fi purtate cu orice alt tip de haine: de la bluzițe, rochii și până la pulovere. Pot fi combinate ușor, fie că optați pentru un articol vestimentar de o singură nuanță, fie că alegeți printurile sau îmbrăcați o haină de diverse culori.

Sunt bijuteriile ce pot scoate din tipare orice femeie!

Chiar dacă în anul 2018 sunt în vogă culorile intense, eu întotdeauna am optat pentru a purta ceea ce ne place și ceea ce considerăm că ne prinde mai bine. Celor care, însă respectă ultimile tendințe, le pot recomanda o gamă variată de nuanțe. Ba chiar și florile pot fi excluse din schiță.

În spatele fiecărei flori, detaliu din lucrările mele stau ore, zile întregi de muncă

Atunci când creez, orele trec ca minutele. Fiecare detaliu necesită atenție și concentrare maximă, iar când văd rezultatul final – nu am decât să fiu fericită că mi-a ieșit ce mi-am propus. Și cel mai mult ador atunci când clientele mele sunt mulțumite. Ele știu că aceste coliere nu se vor deteriora sau strica vreodată, atât timp cât sunt păstrate.

Foto: Ina Handmade