Artiom are nevoie de ajutorul vostru! Micuțul se zbate între viață și moarte în Institutul Mamei și Copilului. Acum trei zile, copilul de 7 ani, a căzut de la etajul 4 din apartamentul familie sale din orașul Cupcini, Edineț. Pe un site de caritate se strâng donații. Persoanele care vor să vină în ajutorul familiei sunt îndemnate să-i afle povestea tragică.

În ziua nenorocirii, băiatul se afla în cameră cu sora sa de 11 ani și o altă fată de aceeași vârstă, prietenă de-a copiilor. Micuțul în vârstă de 7 ani era așezat pe pervaz, iar una dintre copile l-ar fi gâdilit. El s-a sprijinit de plasa pentru insecte prinsă la geam și a căzut în gol.

Starea copilului era una extrem de gravă. Astfel, transportarea baiatului de la Edineț la spitalul din Chișinău cu elicopterul SMURD a fost imposibilă, întrucât plămânii copilului sunt atât de afectați, încât ar fi cedat la înalțime. S-a decis transportarea copilului cu un reanimobil AVIASAN.

Micuțul a ajuns în capitală și fost internat la spitalul din Chișinău. Starea lui rămâne în continuare a fi una critică, însă medicii fac tot posibilul și luptă pentru viața lui.

Urmează cel puțin două intervenții chirurgicale complicate, inclusiv una la creier.

„Pentru toți oamenii care vor să ajute această familie, s-a deschis un link din donații. Deși situația este inceartă acum, totuși se conștientizează necesitatea familiei de ajutor în tratamentul și reabilitarea ulterioară a lui Artiom. Să dea Domnul sănătate la toți copiii lumii!”, scrie pe mCharity.org.