Exercițiu cu multe emoții pentru serviciul de pompieri care a fost pus pe jar, de Crăciunul pe stil nou. Pompierii și Salvatorii au avut misiunea de a salva o fetiță de opt ani, care atârna de un balcon la etajul 12. Din fericire, o nenorocire a fost evitată.

„Apelul la Serviciul 112 a fost recepționat la ora 14:59. Potrivit primelor informații, o minoră a fost văzută de trecătorii blocului de locuit din str. Romană nr. 2 că atârnă în exteriorul balconului la etajele superioare. La fața locului, pentru a salva copilul, a fost îndreptat un echipaj de pompieri care, în mai puțin de cinci minute, a reușit să ajungă la fața locului”, susține Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) într-un comunicat.

Salvatorii au deblocat ușa locuinței și au stabilit că în apartament nu se afla nimeni. Aceștia au ajuns la balcon și au salvat copilul care risca să cadă în orice moment.

„După finalizarea operațiunii, minora a fost predată echipajului medical. În urma cazului înregistrat, minora nu a suportat traumatisme. La moment viața acesteia este în afara oricărui pericol”, se mai spune în comunicat.

Circumstanțele cazului urmează a fi investigate de oamenii gelii. IGSU îndeamnă oamenii să monitorizeze strict minorii și să nu-i lase fără supraveghere.