Imagini dramatice au apărut pe rețelele de socializare cu atacul rusesc asupra mall-ului din Kremenciuk. Conform hotnews.ro, suflul exploziei a fost atât de puternic încât a făcut frunzele să cadă din copaci. Oamenii de panică și frică au sărit și în lac. 

Noua înregistrare video a fost realizată de camerele de supraveghere amplasate într-un parc din imediata vecinătate a centrului comercial, aceasta surprinzând suflul puternic al exploziei care a aruncat reziduuri la zeci de metri distanță într-un lac artificial și a provocat panică printre trecători.

Imaginile dramatice au surprins de asemenea momentul în care o persoană aflată în parc se aruncă în lac, probabil pentru a încerca să scape de explozie.

Autoritățile ucrainene au raportat marți dimineața că cel puțin 18 persoane și-au pierdut viața și 59 au fost rănite în urma atacului, în timp ce alte 36 erau încă date dispărute. Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat luni seara că peste 1.000 de persoane se aflau în mall în momentul atacului.

Ministerul rus al Apărării a negat marți după-masa că a lovit cu rachete centrul comercial din Kremenciuk, un oraș din centrul Ucrainei aflat pe malurile râului Nipru. Comandamentul militar de la Moscova afirmă în schimb că a lovit un depozit de arme și că o explozie ulterioară a muniției a declanșat un incendiu în centrul comercial din apropiere, care era „nefuncțional”.

„În Kremenciuk, forțele rusești au lovit cu arme aeriene de mare precizie un depozit de armament unde erau păstrate arme primite din Statele Unite și Europa. Detonarea muniției depozitate pentru arme occidentale a provocat un incendiu într-un centru comercial nefuncțional situat lângă depozit”, a afirmat ministerul rus al Apărării într-un comunicat postat pe canalul său Telegram.

Sursa: hotnews.ro

Distribuie articolul: