Toți cei care participă la acțiuni îndreptate împotriva statului Republica Moldova – elemente externe, membri ai partidelor politice și grupărilor criminale, și toți cei care îi protejează pe aceștia, trebuie să fie trași la răspundere. O declarație  în acest sens a fost transmisă  de președintele Parlamentului, Igor Grosu, scrie Jurnal tv.

 


„Astăzi am avut parte de încă o tentativă de destabilizare a țării din partea unor partide politice și grupări criminale asociate care, folosindu-se de necazurile oamenilor, au organizat o manifestație cu multiple încălcări în centrul capitalei. Poliţia a raportat numeroase încălcări grave. Am fost cu toții martori cum organizatorii acestor proteste nu au asigurat desfăşurarea protestului în cadrul legal, inclusiv au fost descoperite obiecte interzise desfăşurării unui protest paşnic și au încercat să provoace polițiștii. Vreau să le mulţumesc forţelor de ordine că au intervenit într-o formă calmă, promptă şi au asigurat ordinea publică respectând întocmai legislația în vigoare. În ultima perioadă, MAI, Poliția de Frontieră, Serviciul Vamal și SIS practic zilnic deconspiră scheme care au drept scop să deturneze liniștea la noi în țară”, a menționat Igor Grosu.

Igor Grosu de asemenea a mai adăugat că scopul acestor acțiuni ar fi, de a răsturna ordinea constituțională, de a schimba puterea țării readucând conducerea Rusiei. De a stagna procesul de integrare europeană, dar și pentru implicarea Moldovei în războiul din Rusia și Ucraina.

Toți cei care participă în aceste acțiuni îndreptate împotriva statului Republica Moldova – elemente externe, membri ai partidelor politice și grupărilor criminale, și toți cei care îi protejează pe aceștia, trebuie să fie trași la răspundere. Dragi polițiști și toți cei care lucrează în structurile de forță, vă mulțumim pentru modul cum vă îndepliniți datoria și cum asigurați liniștea și pacea în societatea noastră. Dragi cetățeni, împreună suntem mai puternici și vom păstra pacea la noi acasă”, a declarat Igor Grosu.

Distribuie articolul: