Conform newsmaker.md, Igor Grosu a venit cu o declarație în cadrul unei ediții speciale de la postul public de televiziune, Moldova 1. Despre ce este vorba află în materialul de mai jos. 

Așadar,  Igor Grosu a declarat că Republica Moldova susține sancțiunile impuse de Uniunea Europeană (UE) Rusiei, urmare a invaziei Federației Ruse în țara vecină, Ucraina, la 24 februarie.

„Evident, noi o să fim solidari în continuare cu UE, pentru că menirea acestor sancțiuni este să descurajeze războiul. În prima etapă își propun să oprească ostilitățile, să ajungem la un moment să nu mai moară oamenii, ca după să se așeze la masa de discuții, să se ajungă la un consens. Trebuie să ajungem prin toate metodele diplomatice posibile să oprim ostilitățile”, a declarat președintele Parlamentului Igor Grosu.

Potrivit UE, sancțiunile economice sunt menite să aibă consecințe grave asupra Rusiei în urma acțiunilor sale și să contracareze în mod eficace capacitățile acesteia de a continua agresiunea. Pe de altă parte, sancțiunile individuale vizează diferite persoane care fie sunt responsabile de sprijinirea, finanțarea sau punerea în aplicare a unor acțiuni care subminează integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei, fie beneficiază de pe urma acestor acțiuni.

De la începutul invaziei în Ucraina, oficialii de la Chișinău au condamnat cu fermitate atât decizia lui Putin de a recunoaște zonele necontrolate de guvern din Donețk și Lugansk, cât și agresiunea militară neprovocată și nejustificată a Rusiei împotriva Ucrainei. 

De asemenea, șefa statului, Maia Sandu a dat asigurări, în repetate rânduri, că Republica Moldova respectă sancțiunile internaționale impuse Federației Ruse ca urmare a invaziei în Ucraina.

Mai multe informații și declarații găsește in videoul de mai jos:

Sursa: newsmaker.md

Distribuie articolul: