Arestul la domiciliu continuă. Fostul președinte al Republicii Moldova, Igor Dodon, rămâne în arest la domiciliu pentru încă 30 de zile. Potrivit Tv8, hotărârea a fost luată ieri, 21 iunie, de magistrații Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana.

Așadar, la Judecătoria Ciocana, marți, 21 iunie, a fost examinat demersul procurorilor privind prelungirea măsurii preventive de arest la domiciliu pentru încă 30 de zile în privința lui Igor Dodon. Ajuns la Judecătorie, acesta a refuzat să ofere declarații.

Pe 24 mai, Procurorii Anticorupție, în comun cu ofițerii CNA și SIS au efectuat 10 percheziții acasă la fostul șef de stat, Igor Dodon, inclusiv la alte locații și imobile deținute prin persoane interpuse. Potrivit Procuraturii, descinderile au avut loc în cadrul unui dosar penal pornit în temeiul bănuielii rezonabile de comitere a infracțiunii de corupere activă, acceptarea finanțării partidului politic, trădare de patrie și îmbogățire ilicită.

În urma perchezițiilor, au fost ridicate sume mari de bani și obiecte de lux, în valoare totală de zeci de milioane de lei. Persoanele vizate au încercat să ascundă bunuri și documente purtătoare de informații, iar una dintre ele „a încercat să distrugă probe prin înghițire”. 

Pe 26 mai, Igor Dodon a fost plasat în arest la domiciliu pentru 30 de zile, iar complicele care ar fi și cumnatul fostului șef de stat, cel care a vrut să înghită recipisa, a primit 30 de zile de arest preventiv la Penitenciarul nr. 13.

De la deschiderea dosarului, Igor Dodon, a declarat că acest este unul politic, la comanda președintei, iar el nu are nicio vină.

Conform sursei, Președinta Maia Sandu a declarat că dacă Igor Dodon crede că este cinstit, atunci nu are de ce să-și facă griji de cum va derula dosarul acestuia. Șefa statului speră ca „Procuratura nu face jocuri politice nici la indicația cuiva și nici din propria inițiativă”, iar procurorii vor acționa în conformitate cu legea.

Sursa: Tv8

 

Distribuie articolul: