Cărnița de iepure este considerată cea mai fragedă și dietetică, deoarece aproape nu conține grăsimi, iar proteina este ușor de digerat. Carnea are doar 150 de calorii la 100 de grame. Iată de ce, este recomandată a fi consumată cât mai des. Vă propunem această rețetă de friptură care vă va cuceri de la prima gustare.

Ingrediente:

  • 1 carcasă iepure (1,5 kg)
  • 200 ml vin alb, sec
  • 3 linguri făină
  • 1 crenguţă cimbru
  • 4-5 căţei de usturoi
  • 3 linguri ulei
  • 4-5 morcovi tineri, opţional
  • 2-3 tulpini ţelină, opţional
  • sare
  • piper

Preparare:

Speli carcasa de iepure, o ştergi şi o porţionezi. Condimentezi bucăţile cu sare şi piper, după gust, le treci prin făină şi le prăjeşti în ulei încins, 3-4 minute pe fiecare parte. Le transferi într-o tavă sau o cratiţă de fontă, torni vinul, adaugi cimbrul şi usturoiul zdrobit. Dacă doreşti, poţi pune morcovi tineri întregi şi tulpini de ţelină tăiate grosier.

Mai potriveşti gustul de sare şi piper, acoperi vasul şi îl dai la cuptor, la 190 °C, aproximativ o oră. Iei capacul şi mai ţii friptura până se rumeneşte. O serveşti cu cartofi la cuptor sau cu o salată.

Sursa: clickpoftăbună.ro

Foto: Pexels.com

Distribuie articolul: