Un mic dejun sănătos, dar și sățios este un obiectiv pe care ni-l propunem cu toții, însă, din păcate, nu întotdeauna suntem atenți la fiecare aliment. Mai jos îți explicăm ce să mănânci la micul dejun și ce să nu consumi dimineața, pentru a avea energie, dar și pentru a-ți menține sănătatea stomacului. Printre recomandări se regăsesc și alimente pe care nu le-ai fi considerat interzise dimineața. 

Dacă te-ai întrebat ce să mănânci la micul dejun pentru a funcționa la capacitate maximă toată ziua, trebuie să știi că merele, cartofii, roșiile, ciocolata neagră și portocalele se regăsesc printre alimentele cele mai recomandate. Mai jos vei găsi idei pentru mic dejun pe care-l poți pregăti imediat, dar și idei pentru un mic dejun care te ajută să slăbești, idei pentru mic dejun de post și gustări sănătoase.

pinterest

De ce este important micul dejun

Se spune că micul dejun este cea mai importantă masă a zilei. Pentru ca ziua ta să pornească în mod corect, sănătos, micul dejun trebuie servit în primele 60 de minute de când ne-am trezit. Pentru cei care spun că nu pot mânca așa devreme, răspunsul e simplu: serviți un pahar de apă când v-ați trezit. Acesta ar trebui de fapt să fie primul lucru pe care îl face fiecare dintre noi, indiferent dacă mănâncă sau nu.

Un pahar de apă dimineața, înainte de cafea, mâncare sau orice altceva, îți pune metabolismul în funcțiune, îți limpezește mintea, îți hidratează organele vitale, te ajută să elimini toxinele adunate în organism și chiar să și slăbești. Servirea micului dejun dimineața ajută organismul să primească nutrienții necesari pentru începerea zilei cu energie și bună dispoziție. În plus, micul dejun luat dimineața ajută la reglarea tranzitului intestinal. Pe lângă beneficiile fizice, micul dejun poate fi un bun prilej de a comunica cu cei dragi din familie, o masă împreună fiind întotdeauna un mod sigur de a întări relațiile dintre voi.

La ce oră este bine să iei micul dejun?

Pe lângă tipul de alimentație pe care alegi să îl consumi, sunt extrem de importante și orele la care mănânci. RECOMANDĂRI Creștere ieșită din comun a consumului de antidepresive și de calmante în Rusia. Medicamentele cele mai căutate Micul dejun este masa ce trebuie luată între orele 7 și 9 dimineața, pentru ca organismul să aibă suficient timp la dispoziție să asimileze nutrienții până la următoarea masă, masa de prânz.

 

Ce să mănânci la micul dejun și ce nu este recomandat să consumi

Cartofii sunt recomandați pentru că amidonul pe care-l conțin scade colesterolul, ei sunt bogați în minerale. Roșiile pot fi și ele consumate dimineața deoarece: – îmbunătățesc digestia; – accelerează metabolismul.

Cerealele la micul dejun sunt recomandate deoarece asigură un aport important de vitamine, nutrienți și fibre. Fibrele din cerealele integrale sunt substanțele care te ajută să ai o digestie ușoară și normală.

De asemenea, consumul regulat de fibre poate ajuta la un nivel normal al zahărului în sânge, precum și un nivel de colesterol scăzut.

Nu este recomandat dimineața să consumi iaurt sau portocale. Iaurt nu este indicat pe stomacul gol, deoarece crește aciditatea. Portocalele consumate pe stomacul gol pot irita stomacul și pot provoca gastrită. Pentru prânz se pot consuma nuci, orez, carne sau banane.

Sursa: libertatea.ro

Distribuie articolul: