Sărbătorile pascale sunt o ocazie deosebită pentru a-ți răsfăța familia cu cele mai alese bucate și a finaliza împăcat marele post. Fie că alegi variantele tradiționale de experimente culinare sau mergi pe rețete de Paște din categoria inovațiilor gustative, o poți face mai ușor dacă optezi pentru produsele proaspete din rețeaua de magazine METRO. Prinde trei idei de meniu pregătite și testate de specialiștii METRO și transformă-ți prânzul de sărbătoare într-un deliciu de neuitat pentru tine și cei dragi ție.

Coșulețe cu carne de pui, ricotta și dovlecel

Masa pascală poate fi începută, eventual, cu un aperitiv ușor de preparat, delicios și ușor de digerat: coșulețe cu umplutură din carne de pui, ricotta și dovlecel. Pentru a le pregăti vei avea nevoie de câteva foi de lavaș, piept de pui, ceapă și mărar, ricotta și dovlecel, parmezan răzuit, condimente.

Pentru început, taie foile de lavaș după mărimea formei de copt pe care o ai, având grijă să lași niște margini mai mari, acestea dând formă coșulețelor. Amplasează-le în forma de copt și apucă-te de umplutură.

Călește pieptul de pui în puțin unt și condimentează-l cu sare, piper și curcuma. Ai grijă să-l gătești până se evaporă lichidul din el. Taie cubulețe dovlecelul spălat și scurs de apă. Adaugă-l peste pieptul de pui și lasă-l nițel pe foc cât să se înmoaie puțin.

Într-un vas pune ricotta bine scursă, adaugă cozile de ceapă, mărarul mărunțit, pieptul de pui și dovlecelul pregătit. Amestecă tot uniform și umple coșulețele, presurându-le cu parmezan. Dă la cuptor pentru circa 20 de minute la 190 de grade. Aperitivul se va combina perfect cu un vin alb sec.

Biscuiți cu gem de caise

Da, știm că tradiționala pască sau renumitul cozonac sunt de nelipsit de pe masa de sărbătoare, dar de ce să nu testezi și alte bunătăți care îi vor încânta pe cei mici. Această rețetă de biscuiți fragezi este ușor de realizat și vor fi pe gustul tuturor, în special a celor mici. Pentru a-i pregăti vei avea nevoie de: 200 grame de făină de grâu, 200 grame de amidon de porumb, 100 grame de unt, 1 ou, o păstaie de vanilie sau coajă de portocală, sare, gem de caise.

Amestecăm făina și amidonul, după care le cernem într-un vas încăpător. În mijlocul lor adăugăm untul rece tăiat cubulețe, oul, vanilia sau coaja de portocală. Dacă aluatul nu se omogenizează, se adăugă o lingură de lapte rece.

Punem aluatul la frigider pentru 40-50 de minute, în folie alimentară. După trecerea timpului, întindem aluatul și decupăm cu o formă ovală biscuiții, astfel încât să pară aidoma unor ouă de Paști. Aranjăm biscuiții pe tava de copt, punem gem în partea de jos a aluatului decupat și acoperim cu aluat rămas, astfel încât să se vadă gemul aidoma unui gălbenuș de ou. Se coc 10-12 minute la 190 de grade. Se pudrează cu zahăr și sunt numai buni de savurat.

Salată cu salam afumat

Salatele sunt de nelipsit de pe masa de sărbătoare, iar acum îți propunem o rețetă pe care o poți prepara în cinci minute. Ai nevoie de salam afumat, cașcaval, porumb conservat, usturoi, maioneză de casă și condimente. Taie salamul și cașcavalul fâșii, zdrobește usturoiul, amestecă totul cu maioneza de casă și asezonează cu condimente după gust. Voila! Poți să o servești cu câteva fire de verdeață.

Alege produsele necesare pentru experimentele tale culinare direct din magazinele METRO și fă-ți sărbătoarea de neuitat!

P