Decorează casa cu accesorii de Crăciun deosebite, colorate, frumoase și cel mai important confecționate chiar de tine. Cu ajutorul acestor accesorii locuința ta cu siguranță va avea cu totul altă atmosferă.

De la ciorapi adorabili, pe bază de articole de îmbrăcăminte, făcuți din pulovere vechi de Crăciun, până la ornamente clasice din aluat și sare. Toate aceste accesorii le poți face împreună cu copiii tăi, deoarece nu este deloc dificil, ba din contra, distractiv. 

Multe dintre aceste creații ușoare de Crăciun sunt suficient de frumoase pentru a fi oferite ca daruri mamei sau celei mai bune prietene și toate sunt creative pentru a fi expuse cu mândrie ca decor pe ușa din fața casei.

Iată 8 idei pentru a crea noi decorațiuni în casa ta: 

Coroană de pâslă

 

Pur și simplu legați benzi de pâslă verde în jurul unei forme de coroană pentru a crea acest decor de vacanță pufos și distractiv. Taie benzi din două nuanțe diferite de pâslă verde. Leagă benzile în jurul unei forme de coroană. Atașează mici ornamente roșii pe toată coroana cu lipici fierbinte. Pune o panglică lungă în jurul coroanei pentru a o atârna.

Coroană creativă din tigaie 

Pentru o bucătărie mai colorată, pune în tigaie spumă de polistiren, apoi cu ajutorul unui lipici fierbinte, fixează ornamentele. La final adaugă o fundă mare.

Ornament cu amintiri 

Acest accesoriu special cu o fotografie a casei tale, va constitui o moștenire pentru anii următori. Pregătește o fotografie cu casa ta, sau familia ta, astfel încât aceasta să aibă o formă ovală. Apoi ai nevoie de o creangă de brad, câteva jucării simple și o panglică colorată. Lipiciul fierbinte te va ajuta să fixezi toate detaliile pe creanga de brad.

Accesoriu cu clopoței 

Copiilor le va plăcea să te ajute să faci acest ornament distractiv și plin de zgomot. Pune-i pe copii să adauge clopotele pe panglică în timp ce tu legi panglica de un cerc.  Așează clopoțeii pe panglică, astfel încât să fie trei sau patru rânduri. Leagă panglica de o coroană mică sau de o sârmă în formă de cerc. Adaugă și ceva verdeață pentru a-i oferi și mai multă culoare accesoriului.

Luminițe din lămâie 

Orice pom, mare sau mic, este ușor de înfrumusețat. Luminițele sunt mereu o salvare, iar ideea noastră este cu adevărat specială. Dacă ai lămâie acasă, lucrul pe jumătate deja e făcut. Pur și simplu înșiră bucăți mici de lămâie pentru a se usca pe o bucată subțire de sârmă, sfoară sau orice fir rezistent. După ce fructul se usucă, luminițele pentru bradul tău sunt gata, poți adăuga și orice altă jucărie pentru diversificare.

Pom din cărți 

Acest accesoriu e incredibil de ușor. Ai nevoie de o găleată și de multe cărți pe care le aranjezi pe perete în forma unui brad.

Coroană din ghemuri de ață 

Iată o modalitate distractivă de a folosi acele ghemuri de ață care stau toate grămadă într-o cutie. Ai nevoie de cât mai multe culori pentru ca totul să fie creativ și diversificat. Atașează cu ajutorul unei ațe toate aceste ghemuri la o formă de coroană fie din lemn sau sârmă. 

Ghirlande din mănuși

Mai creativ nu se putea. Adună mănușile din toată casa și cu ajutorul unui ac cu ață mai groasă unește mănușile. Atmosfera din casa ta cu siguranță se va schimba. 

Ți-au plăcut ideile noastre?