A început sezonul fructelor de vară, iar preferatele tuturor sunt căpșunile și cireșele. Gustul lor savuros îl găsim doar în această perioadă, în restul anului având un gust mai fad deoarece sunt crescute în sere și nu într-un mediu natural. O problemă este depozitarea lor în frigider.

Dacă nu le vei consuma în prima zi, ai șanse ca ele să se strice. În acest fel, venim cu două trucuri foarte eficiente prin care le poți păstra prospețimea până la patru zile.

Există câteva trucuri prin care se pot păstra căpșunile câteva zile și să rămână la fel de gustoase și aromate. Unul dintre acestea precizează că după ce ai ajuns acasă să depozitezi căpșunile direct în frigider fără să le speli. După ce le-ai udat, bacteriile se dezvoltă mai repede și automat se vor strica într-un timp mai rapid, scrie substantial.ro.

Astfel, dacă nu le consumi atunci, mai bine nu le speli și le pui în frigider. Fructele vor rezista două zile fără nicio problemă. Dar nu le lăsa mai mult fiindcă își vor pierde gustul și, cu siguranță, se vor strica.

O altă idee la care să apelezi este total opusă celei de mai sus. Chimistul american Harold McGee care a scris și cartea „On food and cooking: the Science and Lore of the Kitchen”, este de altă părere. El consideră că fructele se spală în apă fierbinte pentru a elimina bacteriile, iar rezistența lor va crește până la patru zile.

Ce trebuie să faci
Într-o oală se pune apa la fiert și se oprește focul înainte de a începe să clocotească. Căpșunile se pun într-o strecurătoare și se dau printr-un jet de apă rece. După „baia” rece, se scufundă în apa fierbinte timp de 20 de secunde. Le poți scoate și le lași pe un șervețel să se usuce. Apoi se bagă într-o caserolă închisă și se lasă la frigider sau într-un alt spațiu de depozitare rece, ferit de razele soarelui.

Conform studiilor lui Harold McGee, apa fierbinte distruge bacteriile de pe suprafața căpșunilor. Din cauza lor, apare mucegaiul și se grăbește procesul de fermentare. Trucul acesta se poate folosi oricând, mai ales când vei cumpăra mai multe căpșuni și nu știi cum să îți reziste o perioadă mai lungă.

Distribuie articolul: