Ca să amenajezi în grădina ta un colț unde să poți să citești în liniște sau să iei masa cu cei apropiați nu ai nevoie de timp sau de investiții costisitoare. Un pic de imaginație, împreună cu câteva sugestii și sfaturi pe care ți le oferim îți vor fi de folos pentru a aranja rapid un colțișor de relaxare perfect în curtea casei tale.

Apelează la mobilier de grădină confortabil

Dacă ești genul familist și îți place să petreci timp de calitate alături de ai tăi, achiziționează un set de mobilier de exterior confortabil și încăpător, potrivit pentru toți cei dragi. Pe piață există multe modele de fotolii și canapele, realizate din ratan sau lemn lăcuit, cu perne largi și comode, care sunt ideale pentru a crea un spațiu de relaxare pentru întreaga familie.

 

Dacă îți dorești să amenajezi și o zonă de dining sau de servire a mesei, poți utiliza tot elemente din lemn, dar dacă vrei să aranjezi decorul într-o tonalitate mai romantică sau cu un aspect vintage, poți utiliza pentru masă, scaune pentru terasă sau bancă și piese metalice sau din fier forjat.

Indiferent de stil, trebuie să ai însă în vedere o delimitare cât mai clară a spațiilor, astfel încât să vă puteți bucura de fiecare dintre activitățile desfășurate aici: socializare, servire a mesei etc.

Instalează un leagăn sau un balansoar

Pentru un cuplu tânăr care dorește mai multă intimitate, varianta ideală pentru a crea un colțișor de relaxare astfel încât să vă bucurați din plin de spațiul din grădină este un leagăn sau un balansoar pentru două persoane, amplasat într-un loc mai ferit. Un astfel de accesoriu oferă intimitate și liniște, mai ales dacă spațiul curții nu este foarte generos. În plus, vă protejează de soarele prea puternic, de vant sau chiar de ploaie.

Poți opta pentru o variantă de balansoar suspendat cu două locuri, echipat cu lanțuri metalice rezistente și spatar inalt, sau pentru un model de tip scoică, ideal și pentru locuri mai mici. Oricare dintre acestea își pot găsi locul sub un pom înalt, sub frunzișul generos al viței de vie sau pe pardoseala de ciment a curții amenajate în stil modern ori minimalist.

Folosește un șezlong sau hamac de o persoană

Dacă dorești să amenajezi zona de relaxare din grădină doar pentru o singură persoană, ori dacă beneficiezi de un spațiu mai mic, cel mai indicat este să amplasezi între doi copaci un hamac sau un șezlong confortabil.

Îl vei putea instala într-un loc mai retras, și vei putea astfel să petreci și să te bucuri de ore în șir de solitudine pentru a citi, a asculta muzica preferată sau a crea de unul singur ceva inspirat.

Indiferent de ce tip de mobilier alegi, accesorizeaza cu perne de grădină, felinare de exterior sau lămpi solare și desigur cât mai multe plante, fie direct pe sol, fie în ghivece sau pe etajere terasate. Orice tip de texturi și culori vor aduce un plus de intimitate și de căldură în curtea casei tale, fără de care spațiul va părea anost sau chiar nelocuit.

În acest fel, vei crea în grădina ta locul ideal pentru momentele de odihnă și relaxare de care ai nevoie!

Sursa: wall-street.ro

Distribuie articolul: