Dacă nu mai poate fi la Moldexpo, atunci unde, a fost întrebarea? În acest an, iarmarocul școlar va fi organizat în sectorul Buiucani, în preajma CC „Zity Mall” din Calea Ieșilor 8. Despre aceasta anunță primarul general al capitalei, Ion Ceban. Comercializarea rechizitelor școlare va începe la 26 august.

„A fost aleasă această locaţie deoarece la C.I.E. „Moldexpo”, unde de obicei era amenajat iarmarocul, este Centrul de triere a persoanelor suspecte la COVID – 19”, explică Ceban, citat de AGORA.

Astfel, iarmarocul din acest an se va desfășura în perioada  26 – 30 august, în preajma CC „Zity Mall” din Calea Ieșilor 8. Programul zilnic va fi cuprins în intervalul orelor 10:00-20:00.

Totodată, în perioada 25 august – 06 septembrie, curent, vor fi organizate iarmaroace pentru pregătirea elevilor de școală și în sectoarele municipiului Chișinău, pentru a se evita aglomerația. În acest sens, preturile urmează să stabilească locurile pentru târguri, programul de activitate, sortimentul de mărfuri, conform tematicii și să elibereze autorizații de funcționare agenților economici de profil.

Cu toate măsurile de protecție după noi

„Solicit agenților economici, dar și cetățenilor să respecte în mod obligatoriu recomandările specialiștilor pentru a preveni infectarea cu noul tip de virus: distanța socială, purtarea măștilor de protecție, folosirea substanțelor dezinfectante”, a mai precizat edilul.

Organizatorul târgului este un centru internațional de expoziții, care va asigura respectarea măsurilor privind controlul infecției COVID-19, inclusiv cele privind distanțarea socială între participanți, numărul cărora să nu depășească cifra de 49 de persoane.