Peste 100 de caprioare moarte au fost găsite în regiunea Aldan din Iacutia. Potrivit news.ru, se presupune că decesul a fost provocat de mușcătura unei căpușe, purtătoare a bolii encefalită.

Specialiștii au efectuat teste pe animale. Ei bănuiesc că acestea avea piroplasmoză. Rezultatele testelor vor fi gata într-o săptămână. În prezent, Administrația Veterinară din regiunea Aldan ia măsuri pentru a preveni răspândirea în continuare a bolii. Au fost achiziționate medicamentele necesare”, au declarat reprezentanții Administrației.

Primele cazuri de deces au fost înregistrate pe 25 iulie. În total, peste opt mii de căprioare sunt ținute în prezent în regiunea Aldan. Ministerul Agriculturii din Republica Saha a remarcat că moartea animalelor care a avut loc nu este critică și „nu afectează nimic”.

Anterior, medicii veterinari spuneau că animalele de companie pot fi protejate de piroplasmoză cu pastile speciale, picături sau spray-uri. Potrivit medicilor, căpușele pot provoca daune grave sănătății animalelor, chiar și moartea.

Sursa: news.ru

Distribuie articolul: