Tânărul interpret se declară dezamăgit de faptul că din instituția de învățământ în care își face studiile va „dispărea” specialitatea de Canto Popular și cea de Canto Academic, care începând cu acest an de învățământ vor fi comasate.

Profund emoționat de lucrurile care i se întâmplă, lui și colegilor săi, Gabriel Nebunu și-a expus gândurile într-o lungă postare pe rețelele de socializare.

„Specialitatea “#CANTOPOPULAR” de la “Ștefan Neaga” #ÎNCHISĂ…
Dragii mei. În urma acestei decizii, eu și unii dintre colegii mei suntem nevoiți să abandonăm școala, să ne retragem actele și să plecăm în România. În urmă cu 2 ani am pășit pragul Colegiului de muzică “Ștefan Neaga”, eram cel mai visător, am muncit mult, nopți nu am dormit, emoțiile erau cele mai mari posibile, pentru că am fost admis, la specialitatea Canto Popular… În acești 2 ani am trăit cele mai frumoase clipe, am legat prietenii cu unii din profesori, am închegat relații foarte strânse cu colegii mei, cu care și până acum suntem de nedespărțit. Am învățat împreună, am avut și restanțe, am râs, am plâns, am răbdat și foame, am trecut și pe la director, era cât pe ce să fim și dați afară din cămin (unii dintre noi). Nu am fost cei mai exemplari, dar în schimb am fost și suntem unii cu alții ca Frații… Toate acestea pe lângă profesionalism și studii, este DATORITĂ existenței specialității “Canto Popular”, cu ajutorul căreia noi am învățat să cântăm bine, să ne punem în valoarea glasul și talentul pe care ni l-a dat Dumnezeu fiecărui dintre noi. Dar nu în ultimul rând, ne-a format ca personalități și a făcut oameni din noi… Noi asta ne-am dorit… Dacă unii din noi șchiopătăm la teorie, solfegiu, etc, asta nu însemnă că odată cu trecerea timpului lucrurile nu vor sta mai bine… Dumnezeu când a creat omul a împărțit la fiecare diferit.”, a scris Gabriel.

„Din păcate toate acestea se termină aici… și îmi plânge sufletul pentru că sunt nevoit să plec din țara mea… Plec totuși foarte confuz. Cum poți închide acestă specialitate, știind că Muzica Populară contribuie la patrimoniul și la cultura nostru național? Prin cântecele noastre interpretate atât cu vocea cât și la instrumente, ne deosebim de celelalte popoare… Eu sunt bugetar, dar unii din colegii mei au plătit 2 ani contract, doar ca să-și realizeze visul, acela de a ajunge un interpret de muzică populară. Vorbeam adineauri cu o colegă și îmi spunea: „Gabi, mama când a auzit că voi face altceva decât ce mi-am dorit eu de mică, a început a plânge, argumentând că a muncit atât de mult ca să plătească contractul timp de 2 ani… Câți copii talentați au dorit să intre anul acesta la CANTO POPULAR, însă au fost nevoiți să plece în altă parte sau să treacă automat la altă facultate! În felul acesta prieteni, visurile noastre nu vor mai deveni realitate…”, a mai povestit interpretul.


„Colegii mei dragi, noi ce facem? Lăsăm ca tot ce am agonisit până acum, ca relațiile noastre cu unii din profesorii noștri dragi să se ducă la fundul mării? Din cauza acestei schimbări, care ne-a făcut atât de mult să suferim? De ce suferim? Pentru că iubim ceea ce facem și nu putem lăsa așa totul!”, a adăugat extrem de emoționat și indignat tânărul.

Colegii de breaslă și prietenii artistului au reacționat la postarea acestuia și încearcă să-l încurajeze cu vorbe bune.

Sursa foto: Facebook.com

Vezi și: O nouă prestație „nebună” de la Gabriel Nebunu, în semifinala „Românii au talent” (Video)