Decembrie marchează tocmai zece evenimente astronomice, unele dintre ele, mai evidențiate, vor semnala pragul unei noi epoci. „În decembrie, este obișnuit să rezumăm anul care pleacă și să planificăm viitorul. Cu toate acestea, luna decembrie promite să fie o perioadă fenomenală și foarte responsabilă pentru reprezentanții tuturor semnelor zodiacale. Ceea ce vom face în decembrie poate avea un impact asupra vieții noastre pentru mai mulți ani, chiar decenii. În ansamblu, luna este favorabilă pentru activități viguroase, pentru tot felul de începuturi, achiziții, schimburi, contacte”, explică astrologul Sergiu Iordachi.

Începutul lunii, va fi calm, dar nu vă relaxați

Prima săptămână de decembrie va fi urmată de o perioadă influență de o energie astrală tensionată, determinată de careurile lui Marte cu Pluto, Jupiter și Saturn, care vor dura până pe 25 decembrie, dar și de coridorul de eclipse între 30 noiembrie și 14 decembrie.

Pe 30 noiembrie

Eclipsa lunară penumbrală în Gemeni și pe 14 decembrie eclipsă totală solară în Capricorn. Sub influența acestor energii, va crește brusc nivelul de conflict, încăpățânare, contradicții și neînțelegere. La locul de muncă va fi dificil de a menține un ritm supravoltat, relațiile cu cei dragi devin tensionate, sănătatea poate slăbi, la fel și baza materială. Atenție la acțiuni și fapte, nu încercați să apăsați pe același subiect, evitați să mergeți împotriva altei voințe, pentru că nu va face decât să agraveze situația. Insultele, declarațiile dure și promisiunile din acest moment nu ar trebui luate în serios. Deschiderea de noi afaceri, începerea implementării oricărui plan în coridorul de eclipse nu se merită. În cazul în care v-ați dorit de mult să scăpați de un obicei din mintea dvs. sau orice trăsătură de caracter, atunci energia coridorului de eclipse vă va ajuta. Către sfârșitul lunii, situația va deveni mult mai blândă și calmă, veți putea îmbunătăți propria poziție.

1 – 21 decembrie

Mercur tranzitează Săgetătorul. Acesta este un moment oportun pentru acțiuni intenționate, dezvoltarea de planuri pe termen lung, negocieri și proiecte ambițioase legate de comerț, educație, turism, învățarea de lucruri noi, schimb de informații și presă.

În același timp, în prima decadă de decembrie Neptunul continuă să fie staționar, moment în care sensibilitatea și emoționalitatea sunt la cote maxime,  somnul este insuficient și pot reveni tot felul de amintiri din trecut. Întâlnirile, cunoștințele de dragoste, interacțiunea cu cei dragi, intimitatea cordială, sufletească și trupească merg foarte bine, dar pot apărea și nemulțumiri vechi. În ce privește  modul în care este executat planul de lucru, acesta este încălcat, de aceea este necesară mai multă atenție, exigență și meticulozitate.

14 decembrie

Va avea loc eclipsa totală de Soare, ultima din acest an, și va fi vizibilă din Chile și din unele părți ale Argentinei după-amiază. Unele regiuni din sudul Americii de Sud, sud-vestul Africii și Antarctica vor vedea o eclipsă parțială de soare, dacă vremea o va permite. Maximumul eclipsei se va produce la ora 18:13:28, ora Chișinăului. Aspectele planetare din momentul eclipsei vorbesc despre o dorință teribilă de schimbare și în același timp, tot ceea ce este familiar, învechit și ostil noului va trage în urmă cu toată puterea. Prin urmare, va trebui de chibzuit serios ce schimbări pot fi făcute, cum să mergem mai departe, pentru că oportunitățile care apar în următoarele zile după eclipsă, dacă sunt ratate, va fi foarte dificil de mai schimbat ceva. Eclipsa va afecta cel mai semnificativ persoanele născute cu planete personale și puncte ale horoscopului aproximativ între 18 și 28 de grade ale semnelor mutabile (Gemeni, Fecioară, Săgetător și Pești). Atenție în această zi, deoarece pot exista tot felul de eșecuri, necazuri, răniri!

15 decembrie

Venus intră în Săgetător. Acest tranzit aduce cu sine o exprimare mai ușoară a emoțiilor și sentimentelor, relațiile devin mai libere, ușor se leagă cunoștințe, dar mai greu se trece la relații profunde. Cei care se confruntă cu tensionări în viața lor personală, începe o perioadă mai ușoară. Reprezentanții profesiilor artistice, creative, cei a căror activitate este scena sunt cei mai favorizați, obțin mai multă expresivitate, strălucire.

17 decembrie

Saturn trece din Capricorn în Vărsător și va tranzita acest semn mai bine de doi ani și jumătate. Dacă tranzitul prin semnul Capricornului (ultimii doi ani și jumătate) îl putem asocia cu o perioadă de restricții, manevre severe, supunere completă, menținere în ascultare strictă, acum în Vărsător, situația devine puțin mai ușoară, se va respira mai liber.

19 decembrie

Intră Jupiterul în Vărsător, unde va sta un an. Acest eveniment aduce cu sine o schimbare de orientare asupra viitorului, ieșirea din impas, apariția de noi perspective, noi speranțe pozitive. Inovația, reforma, ideile noi, futuriste și punerea lor practică sunt căile către creștere și câștig acum.

21 decembrie

De solstițiu, au loc trei evenimente astrale – Jupiter face conjuncție cu Saturn în primul grad de Vărsător, Soarele și Mercurul intră în semnul Capricornului. Conjuncția Jupiter cu Saturn are loc o dată la 20 de ani și următorii 120 de ani aceste planete se vor întâlni numai în semne de aer, stabilind o epocă de 140 de ani. Din acest moment, omenirea intră într-o nouă realitate simbolică. Începe o perioadă, care va duce la ușurare, la mai mult spațiu, la o înțelegere reciprocă și o scădere a rigidității. Aceste zile vor influența viața în general. Tranzitul Mercurului prin Capricorn întoarce gândurile de la ideile generale la implementarea lor practică, la problemele urgente și sarcinile pe termen lung. Este un moment excelent pentru munca de rutină, definirea unei strategii pentru atingerea obiectivelor, pentru a urma cursuri de pregătire avansată, pentru a ne declara ca profesioniști, experți în publicații specializate.

30 decembrie

Luna Plină va intensifica fundalul emoțional a oricăror activități, prin urmare, se cere raționalitate și să nu sabotăm.

31 decembrie

De Revelion fiți pregătiți pentru faptul că vă veți confrunta cu o stare de oboseală, așa că nu vă suprasolicitați cu ocupații înainte de miezul nopții și încercați să intrați ușor în noul an, relaxați, cu mai puține efecte explozive, dar în același timp nu ratați ocazia de a vă manifesta spectacular. Pregătiți câteva discursuri și îmbrăcați haine viu colorate.

Autor: Sergiu Iordachi, astrolog