Adesea deși bem foarte multă apă, nu reușim să ne hidratăm în profunzime corpurile. De fapt există două tipuri de hidratare, care fac diferența dintre cât de sănătos și hidratat este organismul nostru, sau nu: hidratarea eficientă intracelulară (în interiorul celulelor) și hidratare intercelulară (între celule, adică în jurul lor).

Așadar, o mare cantitate din apa pe care o dăm pur și simplu peste cap, ajunge în celulele noastre și le hidratează în cantități extrem de mici și insuficiente. Paradoxul este că stilul nostru de viață, apa de o calitate îndoielnică din comerț, apa de la robinet folosită la gătit, alimentația noastră de zi cu zi bogată în produse procesate – toate ne deshidratează și ne îmbolnăvesc, fără să fim conștienți de acest fapt.

Avantajele hidratării intracelulare (profunde)

  • Curățare tenului și obținerea fermității;
  • Hidratarea pielii întregului corp;
  • Eliminarea inflamațiilor și a edemelor;
  • Întinerirea organismului;
  • Reenergizarea organismului;
  • Claritate mentală;
  • Slăbit mai eficient și mai rapid;
  • Digestie îmbunătățită;
  • Curățarea mai eficientă a corpului și eliminarea reziduurilor;
  • Funcționarea mai eficientă a tuturor proceselor din organism;
  • Un sistem imunitar întărit;
  • Un sistem limfatic mai decongestionat;
  • Un somn mai bun și odihnă profundă în timpul nopții;
  • Vindecarea mai ușoară a corpului de diverse afecțiuni.
  1. Alegerea unei surse corecte de apă

Aici ai două lucruri esențiale de urmărit: reziduul sec al apei să fie sub 200 și pH-ul apei să fie unul de tip neutru (între 7 și 8).

2. Învierea apei pentru creșterea gradului de absorbție intracelulară

Pentru a schimba încărcătura electrică a apei tale, poți adăuga lămâie, câteva frunze de busuioc, mentă, câteva felii de castraveți sau portocale etc. în apa ta, pentru a-i da viață, de asemenea, poți adăuga un vârf mic de sare integrală în ea, pentru a o încărca cu electroliți.

Poți bea astfel de apă mai ales după sport, pentru o bună refacere a corpului cu elecroliți.

3. Restructurarea moleculară a apei

Da, pentru a se asimila corect, apa trebuie să aibă o anumită structură spațială. Când moleculele de apă sunt remodelate într-o structură hexagonală, ele prezintă proprietăți remarcabile de coerență moleculară. Coerență moleculară amplifică abilitățile naturale ale apei de a stoca și transfera informații.

Există diverse aparate de restructurare a apei, cum ar fi diferite căni sau baghete de restructurare.

4. Consumul de crudități, plus sucuri fresh de fructe și legume (nu din comerț, stoarse acasă și fără adaos de zahăr)

Apa din interiorul fructelor și legumelor proaspete are exact strutura spațială de care ți-am menționat mai sus. Cu cât mai mult îți vei hrăni organismul cu crudități (fructe, legume, zarzavaturi, microplante), cu atât te vei hidrata mai bine intracelular.

O să mai adaug pe final și despre memoria apei, adică informaţia cu care ne încărcăm apa, domeniu discutat în tot mai multe cercuri de studiu. Conform site-ului destepti.ro, Masaru Emoto susţine că apa – memoria apei – înregistrează aspectele subtile, energetice, influenţa gândurilor, sentimentelor asupra structurii cristalelor de apă. Când cristalele de apă sunt purtătoare de energii benefice, au forme frumoase, simetrice, iar în cazul energiilor negative (de exemplu, apa tulbure sau chiar apa de la robinet) cristalele sunt dezordonate, haotice.

Distribuie articolul: