„Hamlet” este expresia teatrului clasic, tragedia shakespeariană după care trebuie să iei o pauză, să meditezi asupra efemerului. Această piesă teatrală este experimentul dramatic care permite actorilor un joc de mare calibru.

Prin urmare, decizia de a vedea această piesă clasică la Teatrul Național „Satiricus” a venit cu o naturalețe totală și a meritat fiecare minut investit!

De la text la imagine scenică, totul este formidabil; imaginea primând chiar. Despre piesa dată se poate spune cu mâna pe inimă că intensifică trăirile și lasă cugetul în urma sufletului.

Tragismul și efervescența jocului dramatic mi-a dat adevărați fiori, ceea ce nu e puțin în experiența mea de spectator, or, regele clasic al tragediei, a reușit să egaleze „viața cu filmul”, în cazul dat cu teatrul.

E despre o situație fără ieșire, despre emoțiile profunde ale eroului principal, despre trăiri care te cutremură; dar te și dezechilibrează ideea că toate-s bazate pe fapte reale! Cât de crudă poate fi viața totuși, cât de falși pot fi oamenii; și cât de vulnerabil poți deveni într-o singură secundă. De la prinț la un individ care își pierde cumpătul, care înțelege cât de ireversibil este totul. Vedem, așadar, un om al cărui tată se  prăpădește, care e martor al dezmățului mamei sale, care vede trădarea celor din jur și supunerea lor pentru noul rege – ucigaș.

E o tragedie care te cutremură, nu doar pentru că e cu final tragic, dar și pentru că îți amintește de cruditatea vieții.

Actorii de la Teatrul Național Satiricus Ion Luca Caragiale au dat viață piesei atât de colorat. Ei au împletit armonios toate aspectele – cheie ale unui spectacol bun: vestimentar, emoțional, dramatic, tehnic. Au reușit să reprezinte personajele, atât ca limbaj, ca mimică, cât și ca autenticitate, transpunându-ne în extazul și ironia evenimentelor creionate de marele Shakespeare.

Un teatru de o decadență și de o emfază cum rar mi-a fost dat să văd! Recomand piesa absolut tuturor celor care-și doresc să trăiască alături de personaje, dar și să resimtă acut emoțiile de pe scenă.

Distribuie articolul: