Statul american California s-a confruntat cu cea de-a treia împușcătură în masă în opt zile, după ce un bărbat a împușcat șapte foști colegi de muncă la sud de San Francisco. Atacurile au avut loc în orașul de coastă Half Moon Bay. Victimele erau toți muncitori agricoli chinezo-americani.

Suspectul Zhao Chunli, în vârstă de 67 de ani, a fost arestat după ce a fost dus la o secție de poliție. Acesta vine în timp ce statul deplânge moartea a 11 persoane în Parcul Monterey – la aproximativ șase ore la sud-est de Half Moon Bay – în timpul sărbătorilor Anului Nou Lunar.

Și în urmă cu puțin mai mult de o săptămână, șase persoane, inclusiv o mamă și un adolescent, au fost ucise într-o proprietate din Goshen, California centrală.

Guvernatorul Californiei, Gavin Newsom, a scris pe Twitter că se afla la o întâlnire la spital cu victimele împușcăturii anterioare, când a fost retras pentru a fi informat despre cel de-al doilea atac, descriindu-l drept „tragedie după tragedie”.

Cea mai recentă vărsare de sânge care a lovit statul a avut loc la două ferme din jurul comunității Half Moon Bay.

Patru victime ale atacului cu împușcături au fost descoperite la o fermă de ciuperci, în timp ce celelalte trei au fost găsite ulterior la o afacere cu camioane din apropiere. O a opta victimă este tratată la spital și se află în stare critică.

O serie de copii care fuseseră recent lăsați să iasă de la școală și locuiau pe proprietatea rurală au văzut atacul, a spus șeriful din județul San Mateo, Christina Corpus.

„Acest tip de împușcături este îngrozitor. Este o tragedie despre care auzim mult prea des, dar astăzi este lovit acasă aici, în județul San Mateo”, a spus biroul.

„Pentru copiii să fie martori la asta este de nedescris.”

După ce a comis crimele, suspectul a mers cu mașina la o secție de poliție locală, unde arestarea sa a fost surprinsă de camerele de filmat. Canalele de știri din SUA au arătat că Zhao Chunli a fost prins de pământ și arestat de poliție. El a fost găsit cu un pistol semi-automat care ar fi putut fi folosit în atac și a cooperat cu poliția, a spus șeriful Corpus.

Președintele Consiliului de Supraveghere al Județului San Mateo, Dave Pine, a declarat agenției de presă Associated Press că atacurile au fost comise de un „lucrător nemulțumit”.

„Suntem înfuriați de tragedia de astăzi din Half Moon Bay”, a spus domnul Pine într-un comunicat. „Sunt pur și simplu prea multe arme în această țară și trebuie să fie o schimbare”.

La doar câteva ore după atac, șapte au fost răniți și o persoană a fost ucisă într-o împușcătură din Oakland – la aproximativ 40 de mile (64 km) nord-est de Half Moon Bay.

Zhao Chunli, văzut într-o fotografie a permisului de conducere nedatată

Atacul din Half Moon Bay este a 37-a împușcătură în masă în doar 24 de zile, potrivit Arhivei Gun Violence.

Chiar dacă au apărut detaliile atacului mortal din Half Moon Bay, detectivii din sudul statului încă căutau un motiv pentru crimele din Monterey Park.

Acolo, un imigrant asiatic în vârstă a ucis 11 persoane într-o sală de dans suburbană, înainte de a se sinucide în timp ce poliția a intrat.

Distribuie articolul: