Irina Madan s-a stabilit cu traiul în orașul San Diego din California acum 3 săptămâni. Primul lucru pe care l-a văzut și a făcut-o să se oprească a fost o roabă decorativă în culoarea turcoaz, plină cu flori vii colorate, plasată pe trotuar. Pe aceasta era scris „Little Italy”, regiunea în care locuiește astăzi fiind denumită astfel.

Irina nu stă pe loc și nu se lasă copleșită de imensitatea țării în care s-a mutat. Tânăra din Trușeni Are vise mari și face totul ca să le împlinească, chiar și peste ocean.

„Deocamdată, îmi promovez magazinul online Etsy și zilele trecute am livrat o rochie la Ambasada Republicii Moldova din Statele Unite pentru a fi promovată. Sunt foarte recunoscătoare și aduc mulțumiri Lilianei Guțan. Azi merg la poștă să livrez un colet cu haine pictate care, în curând, vor fi expuse la Spa & Beauty Expo, eveniment organizat de Quiz Women USA în Chicago”, a declarat Irina pentru Ea.md.

Orașul San Diego e raiul pe pământ pentru un om de creație. Aici găsești toate culorile și florile care lipsesc în Chișinău, orașul în care a învățat și a creat până nu demult Irina.

„Locurile de aici chiar îmi amintesc mult de Italia și Spania. Nu am trăit un șoc cultural, probabil, pentru că l-am trăit în 2011 când am fost pentru prima oară în Florida. De această dată nu mi-am format așteptări, dar orașul San Diego s-a dovedit a fi deosebit. Creațiile mele se înscriu bine în peisajele colorate de aici. Deseori, mă opresc și analizez fiecare floare, fiecare copac înflorit.”

 

Din primele mele interacțiuni, am înțeles că aici nu se zâmbește forțat, oamenii vorbesc clar engleza, sunt amabili, în același timp distanți. E un oraș cu o diversitate mare, cu oameni veniți din toate colțurile lumii. În San Diego sunt comunități de artiști, care sunt promovați și susținuți de stat. Nu m-am angajat aici, pentru că foarte mult îmi doresc să fac ceea ce făceam și acasă. Timpul este prețios, dar știu că nimic nu se întâmplă peste noapte și este nevoie de foarte multă muncă”, a mai declarat Irina.