Dacă ești o mămica fashionistă, dacă ai dulapuri pline cu hăinuțe pentru bebelușul tău, nu mai ții cont de numărul de rochițe, papucei și bentițe… atunci nu privi acest video, da-i un share să se ducă mai departe. Ludmila Adamciuc, mămica micuței Beatrice, de 1 an, vorbește în episodul de astăzi despre hainele copiilor – multe și, de foarte multe ori, inutile.

„Sincer să vă spun îmi este tare interesant să admir mărunțeii cu pălării, centuri, sacouri, ochelari, mărgele și genți – toate atât de bine asortate, dar eu sunt mamă din altă categorie. Eu îi cumpăr fetiței mele câteva hăinuțe la poartă 3 luni – trecem la următoarea mărime. Am dat recent de o postare pe un grup despre surplus de haine pe care le au mamele de la bebelușii lor și faptul că nu reușesc să le îmbrace.

Vezi neapărat și: Căutați un cadou copilului? Iată 5 repere esențiale atunci când faceți alegerea (Video)

Familia Ludmilei Adamciuc

Matematica e… ca la moldoveni

Evident că putem aduna un surplus mai ales cu obiceiurile și tradițiile noastre „rodina îți aduce niște haine + botezul + mai pui un pic deasupra + cumătria, dacă-i în altă zi iar nu poți să vii cu mână goală + ziua de naștere ce să-i aduci unui copil o jucărie și iar o haină + mai prind mamele o promoție cumpără una și a doua gratis + mai vine amuș un cumătru în ospeție și voila! = un sac de haine îl ai la sigur.

Trierea însă e… europenește

De-ar fi să le îmbraci pe toate, dar știm noi, mamele, cum stau lucrurile – asta nu-i calitativă, aici cusătură e înăuntru, dar ție îți place în exterior, aici nu-i bumbac 100%, acestea deja nu-i mai vin că repede s-a lungit, asta îi prea colorată, dar ție îți plac culorile pastelate, alta are prea multe mărgele, offf da pe-acestea cu motani și mașini imprimate pe toată suprafața nici nu vrei să le vezi. Iar criteriile de selecție le putem continuă.

Se mai poate întâmplă să te pomenești cu haine de iarnă care copilului îi vor fi numai bune la vară, sau niște tricouri cu Moș Crăciun și brazi taman-taman pentru iunie-iulie.

De ce am atins acest subiect?

Am un copil minunat, diagnosticat cu Sindrom Down – credeti-mă la haine mă gândesc în „nuștiu al câtălea rând de la urmă”!
Dacă aveți cunoscuți la care mergeți în vizită și doriți să le faceți o surpriză legată de articole vestimentare – întrebați. Decât un costum cu pălărie și pene de gâscă… mai bine ne plătești 4 sesiuni de masaj, o oră la logoped, câteva ore la bazin. Chiar dacă părintele nu are curaj să vă sugereze – întrebați – veți avea doar de câștigat”, spune Ludmila.

Ludmila Adamciuc și micuța Beatrice

Distribuie articolul: