Primul târg stradal din acest an, marca YardSale s-a desfășurat în scuarul Muzeului Național de Etnografie și Istorie Naturală din Chișinău. „Hai afară” a fost îndemnul organizatorilor, care au adunat la un loc participanți cu diverse pasiuni și lucrări sau produse: designeri cu piese de vestimentație unice sau la mâna a doua, artizani cu obiecte originale handmade, accesorii sau decorații de interior, creatori de deserturi, organizații de caritate sau artizani de mărfuri industriale – toți foarte pasionați de ceea ce fac.

Ograda Muzeului s-a transformat pentru o zi în cel mai viu și colorat târg cu genericul „Hai afară”, care anunță deschiderea sezonului cald. Evenimentul s-a bucurat de sute de vizitatori care și-au făcut plinul de distracție și de cadouri.

Eugenia Boldescu, organizatoarea YardSale spune: „Ideea organizării acestui târg a venit cu 10 ani în urmă. Atunci am organizat un eveniment între prieteni, iar la următoarea ediție au fost mai mulți doritori de a participa și am decis să organizăm un târg. Noutatea de anul acesta este participarea pictorilor și designerilor tineri care își expun lucrările în aer liber”.

Printre participanții la YardSale am întâlnit-o pe Inga Bostan, managerul magazinului de caritate „Shop Mesto” din Chișinău, care a venit la târg cu obiecte handmade confecționate de artizanii voluntari: „Participarea la acest târg ne permite extinderea activității noastre și promovarea lucrărilor handmade, realizate de voluntari. O parte din venituri vor merge în fondul magazinului, iar o poarte în scopuri caritabile”.

Doina Tocan, meșteriță din capitală, a prezentat la târg o colecție de obiecte decorative dedicate sărbătorilor pascale confecționate din materiale naturale cum ar fi: pânza de iurtă, mălaiul uscat și lozia.

La eveniment am întâlnit-o și pe tânăra pictoriță Ana Ignatov, care participă pentru prima dată la YardSale: „Acest târg este ocazia extraordinară de a expune tablourile mele unui public larg. Cred că ar trebui mai des organizate asemenea evenimente de promovare a artei în Chișinău”.

Picturi realizate de Ana Ignatov, ilustrații cu pattern (șablon) realizate de Mihai Ignat.

Vizitatorii au rămas încântați de diversitate și de programul atent selectat și organizat pentru toate gusturile și preferințele.

Anna Foșca, vizitatoarea târgului: „La Yard sale poți găsi lucruri interesante și deosebite confecționate de artizani, eu mi-am procurat o ie brodată hand-made”.

Otilia Vlasov a venit la târg cu haine și accesorii pe care nu le mai poartă: „Este un eveniment relaxant, cunoști oameni extraordinari și în același timp poți să vinzi excesul de lucruri de care nu mai ai nevoie”.

Programul târgului a inclus un food court cu bucate delicioase, master class-uri de dans tango, împletire a coronițelor și căutarea ouălor de Paști în parcul Vivarium. Vizitatorii au putut să guste din berea engleză, cafeaua de calitate și vinul moldovenesc.

Reporter: Voleta Anușca, stagiară

Foto: Nata Eftene