Inițiativa „Femei în Afaceri” va continua datorită sprijinului Guvernului Suediei, care a anunțat astăzi că va pune la dispoziția BERD Moldova 2,5 milioane de euro pentru a asigura implementarea acestui program ce a generat deja 440 de noi locuri de muncă.

Femeile din Republica Moldova se vor bucura de mai multe oportunități pentru a-și realiza visurile, odată cu semnarea unui nou acord de asistență nerambursabilă dintre Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) și Ambasada Suediei la Chișinău, a anunțat șefa BERD Moldova, Angela Sax.

Valoarea grantului este de 2,5 milioane de euro.

Totodată, Angela Sax a spus că BERD este gata să le ofere băncilor locale finanțarea pentru susținerea femeilor, dar mai întâi trebuie curățat sistemul bancar.

În acest context, Angela Sax a declarat că sosirea investitorului Banca Transilvania este un moment important pentru întregul sistem bancar din Republica Moldova. BERD și Banca Transilvania dețin acum 70% din acțiunile Victoriabank.

Programul „Femei în Afaceri” are drept scop reducerea nivelului de sărăcie în rândul femeilor, abilitarea economică a femeilor și asigurarea egalității dintre femei și bărbați. Începând din 2011, 160 de femei antreprenoare au fost susținute în cadrul acestui program, prin sesiuni de instruire și consultanță în afaceri. În consecință au fost create 440 de noi locuri de muncă.

Sursa: Agora.md

Distribuie articolul: