Guvernul Republicii Moldova a transmis ieri Ucrainei prima tranșă dintr-un lot de ajutor umanitar în valoare totală de 24 mil. lei, adică 1,2 mil. euro, în baza deciziei aprobate de Comisia pentru Situații Excepționale. 

Potrivit gov.md, Premierul Natalia Gavrilița s-a deplasat ieri în orașul ucrainean Mohyliv-Podilskyï pentru a transmite ajutoarele. 

 „Acest ajutor este un gest de susținere din partea poporului Republicii Moldova pentru poporul ucrainean. Din prima zi de război, toată societatea s-a mobilizat ca să ajute miile de oameni care s-au refugiat în țara noastră. Deși Republica Moldova are suficiente probleme, considerăm absolut necesar să îi ajutăm pe vecinii noștri ucraineni care traversează o perioadă extrem de dificilă”, a declarat prim-ministra Natalia Gavrilița.

 „Din partea celor 16 mii de angajați ai afacerilor interne, salvatori, pompieri, polițiști, am transmis un mesaj de încurajare pentru colegii noștri din Ucraina. Cei care acum luptă pentru pace, pot să fie liniștiți pentru familiile lor, care se află în Moldova, pentru copiii lor, cei care abia fac primii pași și pentru cei care învață primele cuvinte. Pentru noi toți, cuvântul „Pace” are o valoare supremă. Din puținul pe care-l avem, vom ajuta cu tot ce ne stă în puteri”, a declarat Ministrul Afacerilor Interne, Ana Revenco. 

 De la Vinnița, cele șapte camioane cu produse vor fi distribuite conform necesităților instituțiilor din diferite sate și orașe ucrainene. Cel de-al doilea lot de ajutoare umanitare este planificat să fie distribuit țării vecine în perioada următoare.

Sursa: gov.md

Trăim vremuri grele și îți aducem informații vitale oră de oră. Ajută-ne să rezistăm. Fii alături de jurnalismul de calitate și noi te vom răsplăti cu cele mai noi știri!
Donează pe Patreon ca să putem continua activitatea portalului mediatic ea.md.

Distribuie articolul: