Italia împarte la dreapta și la stânga castele. Vorbim despre 103 proprietăți, printre care vile, castele și cabane. În shimb, guvernul italian nu cere bani, ci restaurarea imobilelor.

Agenția de Stat a Proprietăților se așteaptă ca oricine primește o proprietate din cele 103 propuse, să o reabiliteze și să o dea în folosință turiștilor. Proprietățile pot fi transformate în hotel, spa, restaurant, pensiune, orice îi poftește inima proprietarului.

italy-gives-away-free-castles-11-591eb31ba6aa3__880

„Proiectul se vrea a promova și a susține dezvoltarea sectorului turistic lent. Scopul e de a transforma clădirile publice și private, care nu sunt folosite astăzi, în locuri de odihnă pentru turiști, drumeți, turiști și bicicliști”, a comentat Roberto Reggi de la Agenția de Stat a Proprietăților.

591ebb3044ce9__880

Astfel autoritățile mai speră să reducă din presiunea care se pune asupra zonelor turistice extrem de aglomerate, așa cum este Veneția.

italy-gives-away-free-castles-3-591eb3003e4d6__880

Doritorii de a obține în proprietate un castel sau o vilă fără să plătească un ban, pot depune actele până la 26 iunie. Beneficiarii proiectului vor avea 9 ani la dispoziție ca să lucreze la idee, cu posibilitatea de a extinde termenul cu alți 9 ani.  Dacă li se resping actele și formularul, doritorii să nu se întristeze, căci vor avea ocazia să aplice la alte proiecte. Guvernul italian intenționează să procedeze la fel cu alte 200 de proprietăți în următorii doi ani.

Sursa: boredpanda.com