O editură din Ungaria a fost obligată să afișeze un disclaimer pe o carte de povești pentru copii, prin care să anunțe că volumul conține „comportamente nepotrivite cu rolurile tradiționale de gen”. Cartea se numește „Țara minunilor este pentru toți” și include povești cu temă LGTB, scrie Guardian. Potrivit sursei citate, cartea, al cărei autor spune că a vrut să-i învețe pe copii să respecte oamenii indiferent de înclinațiile lor, conține povestea unei căprioare care și-a pus dorința să devină cerb, dar și un poem despre un prinț care se căsătorește cu alt prinț.

Alte povești descriu minorități într-o lumină pozitivă, inclusiv romi și persoane cu dizabilități. Personajul Albă ca Zăpada se numește Maro ca Frunza și are pielea închisă la culoare.

„Cartea este vândută ca un basm, așa este numită și desenată, dar ascunde faptul că în interior descrie comportamente nepotrivite cu rolurile tradiționale de gen”, se arată într-o declarație a guvernului maghiar.

Ordinul emis obligă asociația Labrisz să pună disclaimer-e pe toate volumele cu astfel de conținut.

Asociația Labrisz și o altă asociație, Hatter, care promovează drepturile grupurilor gay, au anunțat că vor ataca decizia guvernului în justiție, pe motiv că este discriminatorie și neconstituțională.

Sursa

Distribuie articolul: