În curând începe școala, iar mulți părinți deja se gândesc la pachețelul cu gustare pentru pauza mare. De departe, cea mai recunoscută opțiune pentru pachetul școlar este sandwich-ul, fie cu cremă de brânză, fie cu unt, mezeluri și cașcaval. Cu toate acestea, cei mici s-ar putea să se plictisească să primească mereu același lucru în fiecare zi.

Noroc că părinții au la îndemână o varietate de alte gustări pentru școală, delicioase, sănătoase, diverse și ușor de pregătit. Rotindu-le, copiii vor fi bucuroși să primească ceva diferit în fiecare zi a săptămânii în pachetul lor, iar puteți chiar să transformați acest lucru într-un joc, lăsându-i să fie surprinși de conținutul pachetului. Astfel, fiecare zi de pauză mare va fi așteptată cu entuziasm de către copii, pentru a vedea ce le-a pregătit mama sau tata.

Atunci când le pregătim copiilor gustarea pentru școală, trebuie să ținem cont de câteva aspecte. Să fie ușor și rapid de preparat, mai ales dacă pregătim pachețelul dimineața, să fie ușor de mâncat, să nu fie perisabil și să fie sățios și pe gustul copilului.

Cu alte cuvinte, este riscant să îi punem copilului la pachet produse lactate, de exemplu, mai ales când afara este cald, pentru că acestea se pot altera rapid.

Ce punem copilului la pachet, ca alternativă la sandvișul clasic

Indiferent ce îi puneți  la pachet, învățați-l pe copil să facă alegeri sănătoase atunci când vine vorba despre mâncare. Educația alimentară se face acasă, iar un copil care știe să aleagă mâncarea sănătoasa nu va da iama în covrigi, merdenele sau la primul fast food atunci când i se va face foame.

1. Wrap cu lipie integrală 

În loc de pâine, puteți folosi lipie integrală, pe care o ungeți cu hummus. Adăugați câteva fâșii de mușchi afumat și legume proaspete și aveți o gustare sănătoasă, rapidă și sățioasa pentru școală.

2. Fructe proaspete

Piețele și livezile sunt pline de fructe de sezon, așa că ar trebui să profităm de ele și să le oferim copiilor câte un fruct la școală, pe lângă gustare. Un măr, o pară sau un strugure pot fi puse în cutiuța cu mâncare a copilului.

3. Fructe uscate și nuci

O mână de nuci, alune de pădure, stafide, curmale etc reprezintă o gustare sățioasă și bogată în Omega 3, pe care o puteți pune într-o punguță în ghiozdanul copilului.

4. Pancakes cu ovăz

Celebrele clătite americane, făcute cu fulgi de ovăz în loc de făină, pot fi o gustare pe placul celor mici. Adăugați în compoziție și fructe de pădure, pentru o aromă mai plăcută și copilul le va savura ca atare. Puteți prepara de seară compoziția și să le coaceți dimineața. În câteva minute, pachețelul pentru școală este gata.

5. Bastonașe de legume

Dacă micuțul este fan sendvișuri, vă puteți asigura ca mănâncă și legume, punându-i alături morcov, ardei, castravete, taiate bastonașe.

6. Biscuiți, sărățele, chec făcute în casă

Atunci când pregătiți în casa biscuiți, sărățele sau orice gustare pe placul copilului, păstrați si pentru pachețelul de școală.

7. Plăcinte dulci sau sarate. 

O bucată de plăcintă cu mere, cu dovleac, fiindcă suntem în plin sezon, sau cu brânză și spanac reprezintă, de asemenea, idei perfecte pentru pachețelul copilului de școală.

Distribuie articolul: