Un individ este acuzat de tentativă de omor, după ce a înjunghiat o femeie cu dizabilități folosind o șurubelniță. El a primit o condamnare cu suspendare a executării pedepsei, iar procurorii de la Ocnița intenționează să conteste sentința printr-un apel.

„Inculpatul în vârstă de 66 de ani, a fost pus sub învinuire pe faptul că, la 25 octombrie 2023, în jurul orelor 19:15, fiind în stare de ebrietate, aflându-se la domiciliul vecinei sale în vârstă de 43 de ani, situat în raionul Ocniţa, care este invalid de gradul I și are dizabilități evidente, și cu care au consumat băuturi alcoolice, în urma unui conflict spontan apărut între ei, a încercat să o omoare.

Mai exact, acesta i-a aplicat multiple lovituri cu pumnii în regiunea capului și corpului, precum și cu o deosebită cruzime, i-a aplicat, cu o șurubelniță, mai multe lovituri în regiunea toracelui și a gâtului, în rezultatul cărora, partea vătămată a fost internată în IMSP „Spitalul Raional Ocnița” cu vătămări corporale.

Conform raportului de expertiză judiciară, părții vătămate i-au fost cauzate:

–    plăgi înțepate la gât și torace, care au fost produse în rezultatul acțiunii traumatice a unui obiect înțepător (posibil șurubelniță).

–    edem și echimoze la față, echimoze la torace, care au fost produse în rezultatul acțiunii traumatice a unui obiect contondent dur, care conform expertizei s-a constatat, că s-a acționat traumatic asupra corpului cel puțin de 10 ori.

Procurorii de la Ocnița au încadrat juridic acțiunile inculpatului drept tentativă de omor intenționat, profitând de starea de neputinţă cunoscută și evidentă a victimei, care se datorează bolii și dizabilităţii, cu deosebită cruzime (art. 27, art. 145 alin.(2) lit.e) și j) din Codul penal.

Prin sentința Judecătoriei Edineț, sediul Ocnița din 29.03.2024, inculpatul a fost recunoscut vinovat de comiterea infracțiunii de vătămare intenționată medie a integrității corporale (art. 152 alin. (2) lit. c1) din Codul penal), aplicându-i-se pedeapsa sub formă de închisoare pe un termen de 5 ani, cu dispunerea suspendării condiționate a pedepsei pe un termen de probă de 4 ani.

Procuratura raionului Ocnița nu este de acord cu recalificarea faptei de către instanță și urmează să atace sentința cu apel”, se arată în comunicatul emis de procuratura raionului Ocnița.