Fluxul mare de turiști în Grecia a determinat impunerea unor reguli noi. Autoritățile speră că aglomerația de pe plaje va fi redusă în urma noilor măsuri adoptate în această țară, care primește anual peste un milion și jumătate de români. Numărul șezlongurilor de pe plaje va fi semnificativ redus față de situația anterioară. În plus, prețurile pentru o vacanță în Grecia sunt în creștere, scrie digi24.ro.

„Anul acesta imaginile plajelor supraaglomerate ar putea dispărea și asta deoarece conform unei noi legi, doar 30% din suprafața fiecărei plaje poate fi ocupată de șezlonguri. Restul trebuie să rămână liberă și gratuită pentru turiștii care doresc să stea la soare pe propriul prosop. Iar dacă vorbim de ariile naturale protejate, atunci șezlongurile pot ocupa doar 15% din plajă.

Premierul Greciei a mai spus și că se va asigura o distanță de cel puțin 4 metri de la mare la primul șezlong. Și pentru că vor fi mai puține șezlonguri vor fi și prețuri mai mari. Dacă anul trecut plăteam pe două șezlonguri și o umbrelă între 10 și 15 euro, antreprenorii greci estimează că prețurile vor crește cu cel puțin 10 procente în această vară.

Și băuturile vor fi mai scumpe pe plajă. Barurile vor mări prețurile cu aproximativ 50 de cenți sau un euro tot pentru că vor avea mai puține șezlonguri disponibile.
Nu în ultimul rând, cei care au grijă de plaje vor avea obligații mai stricte. Printre acestea: să întrețină curățenia permanent, să angajeze un salvamar și să asigure accesul persoanelor cu dizabilități.

Distribuie articolul: